ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ζήτημα δημόσιας τάξης

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο σαν ζήτημα δημόσιας τάξης, παρά ως ζήτημα δημόσιας υγείας» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για πάνω από 100 άτομα.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται πάντα η ΝΔ είναι να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, τα οποία αμφισβητούν και δημοκρατικά δικαιώματα, αντί να σκεφτεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται η επιθυμία της κυβέρνησης να απαγορεύσει  τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που έχουν εξαγγείλει οι μαθητές και οι φοιτητές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στην Παιδεία. Αλλά και γενικότερα στην Κουμουνδούρου  θεωρούν ότι το μέτρο αυτό έρχεται προκειμένου να ελεγχθούν οι αντιδράσεις των πολιτών οι οποίες  αναμένονται να είναι έντονες το επόμενο διάστημα εξ αιτίας των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η χώρα στην οικονομία.

«Η κυβέρνηση αποδίδει τη δική της πολιτική απόφαση σε δήθεν εισηγήσεις της επιτροπής»

Οι ίδιοι άνθρωποι επιτίθενται εναντίον της κυβέρνησης για την επικοινωνιακή διαχείριση του  θέματος λέγοντας πως «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο.

Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής».

«Στα ΜΜΕ και στους χώρους δουλειάς η μετάδοση»

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος λέγοντας :

«Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι μολύνσεις γίνονται, κατά κύριο λόγο, στα τρένα, στα λεωφορεία και στους χώρους δουλειάς. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μέχρι σήμερα να αμφισβητεί ότι υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα ΜΜΜ με τη μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εξακριβωμένος συσχετισμός ανάμεσα στους μεγάλους χώρους εργασίας και τη μετάδοση του ιού»,

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «αντί, επομένως, να παίρνουν μέτρα όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών ή η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για άλλη μια φορά, με μια νυχτερινή απόφαση, η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις», επισήμανε.

Τέλος οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν για μια ακόμη φορά να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής προκειμένου να φανεί το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

www.newsit.gr