ΣΥΡΙΖΑ για Δυτική Αττική: Εγκληματική η αδράνεια της κυβέρνησης

Για εγκληματική αδράνεια  από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενα στην έκρηξη κρουσμάτων στην Δυτική Αττική και στο νέο σκληρό lockdown στην περιοχή, προσθέτοντας ότι «με την τακτική αυτή η κυβέρνηση στρώνει το χαλί για τρίτο ακόμα σφοδρότερο κύμα της πανδημίας πριν καλά καλά ξεπεράσουμε το δεύτερο.»

Προκειμένου να αναφερθούν στην ανυπαρξία πρόληψης, καθώς δεν γίνονται τεστ σε πολίτες, επικαλούνται την μαρτυρία του μέλος της επιστημονικής επιτροπής, του κ. Βατόπουλου, ο οποίος είπε ότι μόλις χθες ενημερώθηκε η Επιτροπή για την έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική .

Λένε ακόμα ότι στην περιοχή αυτή θα έπρεπε να  εφαρμοστεί στοχευμένη πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα και ιδιαίτερα στις «εστίες υπερμετάδοσης» όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στις κλειστές δομές, στα γηροκομεία, στα προνοιακά ιδρύματα, στα προσφυγικά camps, στους χώρους μαζικής διαβίωσης μεταναστών, στους καταυλισμούς των Ρομά .

“Η κυβέρνηση κάνει το ίδιο εγκληματικό λάθος»

«Γίνεται και πάλι το ίδιο εγκληματικό λάθος που έγινε και συνεχίζει να γίνεται και στη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν πως «αφού αφήνουν την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, τρέχουν μετά να επιβάλλουν νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Ασπρόπυργος, Ελευσίνα είναι περιοχές, οι οποίες έχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια με πολλούς εργαζόμενους που δεν τηρούνται – απουσία και ελέγχων – τα μέτρα προστασίας».

«Φιάσκο για την κυβέρνηση ο εμβολιασμός»

Αναφερόμενα στο θέμα  των εμβολίων τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι και αυτή  η ιστορία εξελίσσεται σε φιάσκο παρά το γεγονός ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ποντάρει εδώ και τρεις μήνες τα πάντα πάνω σ αυτό το θέμα.»

«Ο κ. Κικίλιας πριν έναν μήνα δεσμευόταν για 2.000.000 εμβόλια μέσα στο Γενάρη. Το ίδιο έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» τονίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει αναλυτικά, τι έκανε λάθος και παίρνουμε μέχρι τέλος Γενάρη μόλις 300.000 δόσεις. Ή έκανε κάτι λάθος ή έλεγε συνειδητά ψέματα στέλνοντας μηνύματα εφησυχασμού στον κόσμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Οφείλει να απαντήσει. Οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους -δεν φθάνουν ούτε καν για τους υγειονομικούς και τις ευάλωτες ομάδες αυτά-, επιβεβαιώνοντας μία ακόμη κυβερνητική αποτυχία. Όπως τονίζαμε από την πρώτη στιγμή, η  διαδικασία του εμβολιασμού θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι  το εμβόλιο, αν και σημαντικό εργαλείο για το αύριο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σήμερα. «Επί της ουσίας μας λένε πως με 3.244 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα τώρα και απλά περιμένουμε το εμβόλιο ως μάννα εξ ουρανού» τονίζει.

«Μειώνουν τα τεστ γιανα φαίνεται καλύτερη η εικόνα»

Η Κουμουνδούρου επιμένει στο θέμα των τεστ λέγοντας ότι «ενώ οι γιατροί και η Επιτροπή φωνάζει από την πρώτη μέρα της πανδημίας για μαζικά τεστ, ώστε να έχουμε εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται τη συνταγογράφηση και μαζική αποζημίωση δωρεάν τεστ για τους πολίτες. Και όχι μόνο δεν μεριμνά για μαζικά δωρεάν τεστ, αλλά αντίθετα τις τελευταίες δέκα ημέρες μειώνει διαρκώς τον αριθμό των μοριακών τεστ που γίνονται κάθε μέρα, προκειμένου να εμφανίσει επικοινωνιακά βελτιωμένη κατάσταση στην πορεία της πανδημίας, κάνοντας έτσι πάλι εγκληματικό λάθος και στέλνοντας μηνύματα εφησυχασμού. Αρνείται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, στις περιοχές που αυτό κρίνεται απαραίτητο, αφήνοντας το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και τις ιδιωτικές κλινικές «αμόλυντες».

www.newsit.gr