ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη επιβεβαίωση η είδηση για τις λιγότερες δόσεις εμβολίου

Ως την απόλυτη επιβεβαίωση των θέσεων τους για τα θέματα της υγείας εξέλαβαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την είδηση ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, δηλαδή θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 πολίτες.

Όπως έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το εμβόλιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μία πανδημία εκτός ελέγχου».

Ασκούν  ακόμα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι εν μέσω πανδημίας ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μείωση κατά 580 εκατ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έχουν απλήρωτες εφημερίες. Το υγειονομικό προσωπικό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται στα όρια της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «για να κερδηθεί η μάχη της υγείας, χρειάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να ιχνηλατείται επαρκώς η διασπορά του ιού μέσα στην κοινωνία, σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αλλά και στη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.

“Ο Σταϊκούρας κακοποιεί τα οικονομικά στοιχεία”

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επιμένει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους .

«Ο κ. Σταϊκούρας συνειδητά, εδώ και πολύ καιρό, ‘κακοποιεί’ τα οικονομικά στοιχεία» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Για άλλη μια φορά, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 24 δισ. ευρώ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όμως, οι έκτακτες δαπάνες που έχουν γίνει για τον κορωνοϊό ήταν μόλις 6,7 δισ., και από αυτές 3,1 δισ. δόθηκαν ως δάνεια!».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σχεδόν 1 εκ. εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο Χριστουγέννων, γιατί το δώρο σε όσους εργαζόμενους βγήκαν σε αναστολή θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ και όχι στον κανονικό τους μισθό», υπογράμμισε.

Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και χθες συγκεκριμένες προτάσεις για να καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων από το κράτος για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων, και να δοθούν ενισχύσεις στις επιχειρήσεις και όχι δάνεια όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή και να γίνει ρύθμιση χρεών».

www.newsit.gr