Υλικά για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
200 γραμμάρια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού σκόνη από αλεσμένα φουντούκια
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κουβερτούρες σοκολάτας και τα 200 γραμμάρια βούτυρο.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο, τη φουντουκόσκονη, το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.
Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη και είναι έτοιμη.