«Πρόβα πολέμου» στην Κριμαία με νέα τρομακτικά στρατιωτικά γυμνάσια των Ρώσων!

Μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις με αιχμή του δόρατος τους τρομακτικούς πυραύλους S-400 στην περιοχή της Κριμαίας, χθες νέα στρατιωτικά γυμνάσια έλαβαν χώρα, στην χερσόνησο της Κριμαίας, ανεβάζοντας κατακόυρφα την ένταση στην περιοχή, με τη Μόσχα να κάνει σαφή ένδειξη και προβολή ισχύος.

Αυτή τη φορά δεν ήταν πυραυλικές δυνάμεις, αλλά συνδυασμός χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων αλλά και αεροπορικών, δείχνοντας την προηγμένη και εκσυγχρονισμένη τακτική των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, εν μέσω κρίσεων με Ουκρανία αλλά και NATO υπό το πρίσμα “κατάρρευσης” της Συνθήκης για τα Πυρηνικά INF.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας έλαβαν μέρος σε τακτικές ασκήσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Στόλου.

“Οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού μιας ταξιαρχίας των χερσαίων δυνάμεων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας εκτέλεσαν ασκήσεις τακτικής σε επίπεδο λόχου σε περιοχή εκπαιδεύσεων στην Κριμαία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 στρατιωτών και περίπου 100 στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ενδεικτικά έλαβαν μέρος στις ασκήσεις συστήματα όπως το κύριο άρμα μάχης τύπου Τ-72B3, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου BTR-80 αλλά και δυνάμεις της Στρατιωτική Αεροπορία που εντάσσονται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια” αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, τα στρατεύματα στις ασκήσεις έχουν αεροπορική υποστήριξη ενώ διεξάγουν επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις, βελτιώνουν τον βαθμό οργάνωσης και απόκρυψης και παραλλαγής των θέσεων μάχης,αλλά προχωρούν και σε επιχειρήσεις αναγνώρισης και απόβασης φίλιων δυνάμεων στην οπισθοφυλακή του εχθρού.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα της άσκησης ήταν να δοκιμάσει τις δεξιότητες και την ικανότητα των διοικητών να λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις και να λαμβάνουν αυτοσχέδια δράση ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του πεδίου μάχης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο το Επιτελείο αξιολόγησε θετικά την απόδοση των Διοικητών που επέδειξαν πρωτοβουλία και επινοητικότητα για την αντιμετώπιση των καθηκόντων που τους είχαν τεθεί.

Οι ασκήσεις αυτές στην Κριμαία αποτελούν συνέχεια σε μια σαφή επίδειξη ισχύος που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες, με το τρομερό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Ειδικότερα, τα πληρώματα και οι δυνάμεις που είχαν διεξάγει την άσκηση είχαν προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην καθορισμένη περιοχή τοποθέτησης, όπου το στρατιωτικό υλικό και ο αντίστοιχος εξοπλισμός είχε προετοιμαστεί στη θέση μάχης.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα μάχης είχαν πραγματοποιήσει λειτουργικό έλεγχο στη θέση των πυραυλικών συστημάτων εδάφους – αέρος, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην λειτουργία και πυροδότηση των πυραύλων, καταστρέφοντας στόχο που προσομοίαζε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Πηγή : newsit.gr