Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Όλο το πρόγραμμα του γάμου τους

Οι λεπτομέρειες του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την εκλεκτή της καρδιάς του Μέγκαν Μαρκλ, στις 19 Μαΐου τον Πύργο του Γουίνδσορ δόθηκαν, με κάθε επισημότητα, στη δημοσιότητα.

Τις… προετοιμασίες αποκάλυψε το ίδιο το Παλάτι του Κένσινγκτον. Άλλωστε, ο γάμος του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ (και 5ου για την ώρα στη σειρά διαδοχής) με την Αμερικανίδα ηθοποιό είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς στη Βρετανία.

Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ βόλτα με την… άμαξα!

Ο γάμος θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της 19ης Μαΐου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Το μυστήριο του γάμου θα τελέσει ο αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Κόνερ, επικεφαλής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι θα τελέσει την ανταλλαγή των όρκων.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα διασχίσουν με άμαξα την πόλη Ουίνδσορ. Αυτό θα γίνει στις 13:00, αφού τελειώσει το μυστήριο του γάμου τους.

«Ελπίζουν ότι η σύντομη αυτή διαδρομή θα είναι μια ευκαιρία περισσότερος κόσμος να συγκεντρωθεί στην πόλη και να επωφεληθεί από τη γιορτινή ατμόσφαιρα αυτής της ιδιαίτερης ημέρας», αναφέρει η ανακοίνωση του Κένσινγκτον.

Η άμαξα θα διανύσει διαδρομή περίπου δύο μιλίων, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πλατιά καταπράσινη λεωφόρο του 17ου αιώνα που οδηγεί στον Πύργο του Γουίνδσορ, την κατοικία των Βρετανών μοναρχών επί σχεδόν 1.000 χρόνια.

Η δεξίωση

Αργότερα θα δοθεί δεξίωση στη St George’s Hall, στη μεγαλοπρεπή αίθουσα συμποσίων του Πύργου, για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους στο γάμο.

Μέγκαν η… βαπτιζομένη

Ενόψει του γάμου της, η Μέγκαν Μάρκλ θα βαπτιστεί και θα λάβει το χρίσμα ως μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η Μέγκαν φροντίζει για να λάβει τη βρετανική υπηκοότητα, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Αναγκάστηκε να αφήσει την καριέρα της στην αμερικανική τηλεόραση όπως και την αποστολή της στον ΟΗΕ, όπου αγωνιζόταν για τα δικαιώματα υπέρ των γυναικών για να αφιερωθεί στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της βασιλικής οικογένειας.

Θα γίνει ανάδοχος του Βασιλικού Ιδρύματος μετά το γάμο της, μαζί με τον σύζυγό της Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ.

Η Μέγκαν Μαρκλ, μια 36χρονη ηθοποιός από την Καλιφόρνια, γνωρίστηκε με τον Χάρι τον Ιούλιο του 2016 όταν τους σύστησε ένα κοινός τους φίλος. Έπειτα από δύο ραντεβού, το ζευγάρι αποφάσισε να πάει μαζί διακοπές στη Μποτσουάνα και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση τους.

Πηγή : newsit.gr