Παναθηναϊκός – Pan Asia: Η επιβεβαίωση των επαφών και η «εξαιρετική προοπτική»

Ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ μίλησε στην εφημερίδα “Sportime” για τη συνάντησή που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο -για την πρόταση της “Pan Asia” για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός- τονίζοντας πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως υπήρξε… κοινή γραμμή για να βρεθεί λύση.

Μάλιστα, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας ανέφερε πως η προοπτική της “Pan Asia” μπορεί να αλλάξει επίπεδο το «τριφύλι» και να το οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες, αλλά και στην έξοδο στο Champions League.

Ο Ταϊλανδός μίλησε στην Sportime…

Για τη συνάντησή του με τον Αλαφούζο και το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παναθηναϊκού: Το ραντεβού με τον κ.Αλαφούζο πήγε πολύ καλά. Ήταν πολύ συνεργάσιμος και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μπορώ να πω πως ο ένας καταλαβαίνουμε τον άλλον. Πιστεύουμε πως χρειάζεται ενίσχυση και μία σημαντική επένδυση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό, η βελτίωση στον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητη. Το κλίμα ήταν άψογο με τον Γιάννη Αλαφούζο. Μαζί του ήταν και δύο συνεργάτες του και ένας μόνο εξ αυτών είχε αντιρρήσεις και αντίλογο. Περιστατικό που δεν στάθηκε όμως ικανό να χαλάσει το κλίμα και τη διάθεση και των δύο πλευρών για εξεύρεση της χρυσής τομής.

Για το αν υπήρχε άρνηση της πρότασης όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα: Όχι, όχι. Είμαστε σε κοινή γραμμή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Θέλουμε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είπα και πριν. Την πρόταση και την προοπτική συνολικά τη βρήκε κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και προς το συμφέρον όλων των πλευρών. Δεν υπήρχε καμία άρνηση.

Για το αν σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις: Τα πλαίσια μας είναι συγκεκριμένα και σαφή. Θα πάρουμε όμως και οι δύο μεριές μερικές μέρες για περαιτέρω μελέτη των δεδομένων και σε αυτά τα επίπεδα πάντα υπάρχει ευελιξία στις λεπτομέρειες. Αυτό που εξήγησα στον κ.Αλαφούζο είναι πως πρόκειται για μία εξαιρετική προοπτική για τον σύλλογο, ικανή να αλλάξει επίπεδο.

Για το χρέος προς το δημόσιο: Είναι ένα κομμάτι σημαντικό για την πλευρά μας. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Ο κ.Αλαφούζος φάνηκε ένας άνθρωπος με εξωστρέφεια και με συναίσθηση των λεγομένων του. Απλώς αναζητούμε το νομικό πλαίσιο που θα μας κατοχυρώσει, μιας και γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα τα χρέη προς το δημόσιο ακολουθούν την εταιρεία και όχι μόνο τα πρόσωπα. Είναι μία εκκρεμότητα που αφήσαμε να συζητήσουμε τις επόμενες μέρες.

Για το σημείο στο οποίο άφησαν τη διαπραγμάτευση: Όπως σας είπα η συζήτηση πήρε πολύ καλά. Η πλευρά μας εκτιμά το γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξοδέψει χρήματα για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του συλλόγου, όμως θέλουμε να μελετήσουμε λεπτομερώς τις επόμενες 48 ώρες κάποια στοιχεία για να μιλήσουμε εκ νέου το προσεχές διάστημα.

Για το υπόλοιπο χρέος: Τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη.

Παράλληλα όμως στη συζήτηση έπεσε και το γηπεδικό κι όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πλευρά του Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ στοχεύει στον Βοτανικό. Έχει αποδείξει άλλωστε ο Ταϊλανδός και στο παρελθόν πως ο βασικός άξονας του στρατηγικού σχεδιασμού τόσο στη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και στη Ρέντινγκ ήταν το γήπεδο. Εκείνο που θέλει το κονσόρτσιουμ είναι ένα γήπεδο που θα ανήκει στον σύλλογο και -όπως σημειώνεται- αυτό μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα μόνο μέσω του Βοτανικού, κάτι μάλιστα που ειπώθηκε στη συνάντηση.

“Να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο Champions League”

Παράλληλα ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας παραχώρησε δηλώσεις και στο «Εθνοσπόρ», λέγοντας αναφορικά για την πρόταση πουτ κατατέθηκε: «Η πρότασή μας ήταν 20 εκατ. ευρώ για την ομάδα και όλα τα χρέη και οι επιπρόσθετες υποχρεώσεις που θα προκύψουν στην πορεία», αυτό όμως αφού πρώτα πληρωθούν από την πλευρά Αλαφούζου οφειλές, φόροι κ.ο.κ από τα 13 εκατ. ευρώ που θα του καταβάλει το fund για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών”.

Συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ τόνιζαν ότι ο επιχειρηματίας θεωρεί κομβικό στο deal το γήπεδο, αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Γ.Καλαφάτης», όπως όμως και τις Παιανίας. Μάλιστα φέρεται να είναι διατεθειμένος να γνωρίσει και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και να συζητήσουν μαζί του την προοπτική αγοράς του!

Σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην επένδυση στον Παναθηναϊκό, είπε: “Ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς το Champions League είναι πολύ πιο σύντομος και οικονομικός απ’ ότι άλλων ομάδων, που χρειάζονται άλλα μπάτζετ. Χρειάζονται ορισμένα βασικά πράγματα για να ξαναφτάσει στο Champions League. Επιπλέον πρόκειται για ένα κλαμπ που έχει μεγάλη αποδοχή στο φίλαθλο κοινό που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Η δε προοπτική ανάμειξής μου στον Παναθηναϊκό είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσω και άλλα πράγματα στην Ελλάδα και να βοηθήσω επενδυτικά. Άλλωστε γι’ αυτό βρίσκομαι και στο Σαν Μαρίνο, διότι βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους για επενδύσεις στις υποδομές. Ξέρω επίσης ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τρέφει τεράστια αγάπη για την ομάδα. Και εφόσον γίνει το deal, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον σύλλογο”.

“Πολύ σοβαρή η πρόταση της Pan Asia για τον Παναθηναϊκό”

Να αναφέρουμε πως η Livesport αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε με επιστολή στο κονσόρτσιουμ και έθεσε τις προϋποθέσεις για να γίνει το deal, ο οποίες αφορούν τη διασφάλιση της διαδικασίας για την αποπληρωμή των χρεών από τις δύο πλευρές !

Ταυτόχρονα η εφημερίδα αποκαλύπτει τις θέσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος μιλώντας στο περιβάλλον του για το θέμα τονίζει ότι…

-Υπάρχει επικοινωνία με τον Παϊρό Πιέγκπονσαντ. Απαντήσαμε ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στην επιστολή του διεθνούς fund με πολύ σοβαρότητα, γιατί πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πρόταση. Αν λειτουργήσουμε και οι δύο πλευρές ως συνοδοιπόροι στην αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ θα διασφαλιστεί το μέλλον του Παναθηναϊκού και θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

-Έχουμε απαντήσει σε όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει και δεν έχει αγνοήσει κανέναν”. Σε αυτό το σημείο γίνεται γνωστό ότι η πλευρά Αλαφούζου απάντησε μέσω δικού του ανθρώπου και στο κονσόρτσιουμ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Είχαμε λάβει μια επιστολή από τον εκπρόσωπο(σ.σ. Σταύρο Κωνσταντινίδη) του κ. Γιαννακόπουλου τον οποίο σεβόμαστε απεριόριστα για την πολύ μεγάλη προσφορά της οικογένειας και του ιδίου στον Παναθηναϊκό. Την αντιμετωπίσαμε με μεγάλη σοβαρότητα ζητώντας κάποιες διευκρινίσεις. Περιμένουμε και από εκεί σχετική απάντηση στις δικές μας θέσεις.

-Εγώ δεν ζητάω λεφτά, βάζω λεφτά στον Παναθηναϊκό”.

Πηγή : newsit.gr