Παγκόσμια πρωτιά: Επαναστατική χειρουργική επέμβαση με τα νέα ψηφιακά δίκτυα 5G!

Η πρωτοποριακή επέμβαση με τα δίκτυα 5G έγινε την Τετάρτη (27.2.2019) σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mobile World Congress, με περισσότερους από 500 συνέδρους και δημοσιογράφους να παρακολουθούν – ένα μικρό μέρος της – σε ζωντανή μετάδοση από αίθουσα του Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε από την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του MWC ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής γαστρεντερολογικού τμήματος της κλινικής, Dr. Antonio de Lacy, πρόκειται για ιστορικό επίτευγμα καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή που θα έρθει στις ιατρικές επεμβάσεις με την χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η ιατρική ομάδα του Antonio deLacy βρισκόταν στο πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο με δίκτυα 5G, με τον επικεφαλής γιατρό να παρακολουθεί και την επέμβαση από την αίθουσα του συνεδρίου του MCW.

δίκτυα 5G

Όπως τονίστηκε τα δίκτυα 5G επιτρέπουν επικοινωνία γιατρών από κάθε μεριά του κόσμου με το χειρουργείο και τους γιατρούς που χειρούργουν σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που στο μέλλον θα επιτρέπει σε γιατρούς απομονωμένα μέρη να επικοινωνούν με κορυφαίους γιατρός και να προχωρούν σε επεμβάσεις. Στους ασθενείς θα υπάρχει δυνατότητα με την τοποθέτηση αισθητήρων να λαμβάνονται διάφορα δεδομένα που θα τα εξετάζει ο γιατρός που θα είναι στην άλλη το άκρη του κόσμου πριν την επέμβαση ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ασθενείς.

Για την επίτευξη του σημερινού εγχειρήματος συνεργάστηκαν η Vodafone, η εταιρία AISChannel, η κλινική της Βαρκελώνης και η ομάδα των γιατρών με την συγκατάθεση του ασθενούς

Πηγή : newsit.gr