Πήγαιναν βόλτα και βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη

Τρία αδέρφια από το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας πήγαιναν τη βόλτα τους στη νότια ακτή της πρωτεύουσας όταν ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά σε ένα απόκοσμο πλάσμα.

Επρόκειτο για ένα γιγάντιο καλαμάρι που είχε ξεβράσει η θάλασσα στην παραλία!

Ο Ντάνιελ, ο Τζακ και ο Μάθιου Έϊπλιν έμειναν άναυδοι από το θέαμα. Ανέφεραν μάλιστα πως παρά γεγονός ότι και οι τρεις τους είναι δύτες, δεν είχε τύχει να συναντήσουν κάτι παρόμοιο στις καταδύσεις τους.

Τα τρία αδέρφια επικοινώνησαν με το Εθνικό ινστιτούτο θαλασσίων ερευνών που ανέλαβε να συλλέξει και να μελετήσει το καλαμάρι μήκους 4,2 μέτρων.

Το γιγάντιο καλαμάρι είναι κεφαλόποδο μεγάλων διαστάσεων που ζει στα βάθη των ωκεανών. Το αρσενικό μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα σε μήκος και φέρει πλοκάμια με βεντούζες. Σύμφωνα με μελέτες, το γιγάντιο καλαμάρι τρέφεται με ψάρια καθώς και άλλα είδη καλαμαριών, ενώ το ίδιο αποτελεί τροφή για φάλαινες και καρχαρίες.

Πέρα από το γιγάντιο καλαμάρι, υπάρχει και το κολοσσιαίο καλαμάρι, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 14 μέτρα σε μήκος. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι, σε ακτή της Ινδονησίας ξεβράστηκε ένα καλαμάρι μήκους 15,2 μέτρων.

Πηγή : newsbeast.gr