«Πέσαμε έξω», από Γεωργιάδη – Κυρανάκης: «Δεν πέσαμε έξω μόνο εμείς αλλά και οι επιστήμονες»

Η φράση «πέσαμε έξω» που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακουστεί πολλές φορές σήμερα στην Βουλή.

Και στο εσωτερικό της ΝΔ είναι αρκετές οι αντιδράσεις με πιο πρόσφατη αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε: «Την ώρα της μάχης, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια έως και επικίνδυνα. Ο κ. Γεωργιάδης πριν λίγες μέρες είπε κάποια πράγματα, χθες είπε άλλα. Δεν έχω το δικαίωμα ή την πολυτέλεια να ασχοληθώ με προσωπικές απόψεις. Το ‘’πέσαμε έξω’’ μπορεί να είναι στο σκεπτικό του κ. Γεωργιάδη και σε κανενός άλλου το μυαλό».

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας την Τρίτη στο Open, είπε: “Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε”.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις και μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα λεγόμενά του μέσω ενός tweet:

«Η δήλωσή μου, θα ήταν αυτοκριτική εαν αφορούσε στην στάση της κυβέρνησης και όχι στη φύση του covid19, που μέχρι και σήμερα ερευνάται παγκοσμίως και τόσο η επιστήμη, όσο και η πολιτική ηγεσία κάθε χώρας τον διαχειρίζεται, ενώ τον ερευνά παράλληλα», έγραψε.

www.newsit.gr