Ο κορονοϊός δεν πτοεί την Google: 15% αύξηση κερδών στο γ’ τρίμηνο του 2020

Ο κορονοϊός δεν “φοβίζει” την Google με τον ιντερνετικό κολοσσό να καταγράφει 15% αύξηση κερδών στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Μπορεί ο κορονοϊός να… παίζει επίθεση, η παγκόσμια οικονομία ωστόσο άρχισε να παίρνει μπροστά και πάλι, οι διαφημιστές έσπευσαν στην Google. Η Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google, επέστρεψε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην αύξηση των πωλήσεών της, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της είχαν καμφθεί αρχικά από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη συνέχεια οι διαφημίσεις ανέκαμψαν για την Google. Η τιμή των μετοχών της Alphabet έχει καταγράψει ετήσια αύξηση 13%, ενώ κατέγραψε και νέα αύξηση 8,5% στα 1.689,89 δολάρια.

Οι εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της Google περνούν περισσότερες ώρες, αλληλοεπιδρώντας με το διαδίκτυο, κατά τη χρονιά που διανύουμε, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον κορονοϊό. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι διαφημιστές που μείωσαν ουσιαστικά τις δαπάνες τους κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι ταξιδιωτικές δραστηριότητες και οι δραστηριότητες αναψυχής, εξαφανίστηκαν.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία στο τρίτο τρίμηνο άρχισε να παίρνει μπροστά και πάλι, οι διαφημιστές έσπευσαν στην Google, προκειμένου να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις προσφορές τους, αλλά και για τις αναπροσαρμοσμένες υπηρεσίες τους, ως προς τις νέες ανάγκες των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Google είχε επίσης, κέρδη από τις πολιτικές διαφημίσεις στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της διαφημιστικής αγοράς. Οι πωλήσεις διαφημίσεων αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές και βιομηχανίες, σύμφωνα με την υπεύθυνη των οικονομικών της Alphabet, Ρουθ Πόρατ. Για παράδειγμα, τα έσοδα της Google στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 15% στο τρίτο τρίμηνο, συγκρινόμενα με την αύξηση του 1% που είχαν καταγράψει στο δεύτερο τρίμηνο.

www.newsit.gr