Ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας «καρφώνει» τον Στρατηγό Κωσταράκο

Καρφιά εναντίον του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, δηλώνοντας ότι βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την άκομψη, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, δημόσια τοποθέτηση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, αναφορικά με τις καταγγελίες κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για το Προσφυγικό από το ΥΠΕΘΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που αφορούν το υπουργείο Άμυνας περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για το Προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει: «Όλα αυτά τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Κωσταράκου, ο οποίος με άκομψο τρόπο -και πιθανότατα υποκρύπτοντας πολιτικές σκοπιμότητες- κατήγγειλε ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει όσοι αναφέρονται σε τέτοια ζητήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν την πλήρη εικόνα και γνώση…Είναι προσβλητικά για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, τα όσα λέγονται και γράφονται, χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί ούτε ένα στοιχείο».

Αναφορικά με τη μη περικοπή των συντάξεων ο ΑΝΥΕΘΑ δήλωσε ότι «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», προσθέτοντας ότι «διά στόματος του πρωθυπουργού, καθώς και όλων των αρμόδιων υπουργών, έχει διακηρυχθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει, τελικά, η περικοπή των συντάξεων».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Ρήγας υποστηρίζει πως «εάν οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν κυβερνήσεις ή έκριναν δημοψηφίσματα, η πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά».

Στην ερώτηση «μήπως το Σκοπιανό φέρει εκλογές;» σε σχέση με τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κ. Ρήγας ξεκαθαρίζει, στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ότι «με τους ΑΝΕΛ, παρά τις διαφορές μας κάναμε μια πολύ συγκεκριμένη συμφωνία, να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να θωρακίσουμε το κράτος απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής…Όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή προς κύρωση, θα δούμε τι θέση θα κρατήσουν όλοι οι εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Πηγή : newsit.gr