Οργή και ειρωνείες για το επίδομα ενοικίου του ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου – «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη»

Οι αντιδράσεις στην κοινή γνώμη φαίνονται πλέον και από τα social media για την κα Ράνια Αντωνοπούλου και τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. Αυτό που έκανε η κα Αντωνοπούλου δεν είναι σε καμία περίπτωση παράτυπο, ή παράνομο. Το ερώτημα είναι αν είναι ηθικό.

Δεν μπορεί υπουργός με ένα από τα μεγαλύτερα πόθεν έσχες να παίρνει επιδότηση 12.000 ευρώ το χρόνο για να νοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι ενώ οι καταθέσεις της αλλά και τα ακίνητα που έχει σύμφωνα με τα πόθεν έσχες της ζαλίζουν…

To twitter έχει πάρει φωτιά αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα σχόλια που αναφέρονται σε μια προσφιλή φράση του πρωθυπουργού (ήταν δίκαιο, έγινε πράξη) δίνουν και παίρνουν.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί επικοινώνησαν μέσα στο σαββατοκύριακο με το Μαξίμου και πολλά ακούγονταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Τα πόθεν έσχες Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου για την ιστορία

Ο υπουργός έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του. Το χαρτοφυλάκιο αυτό, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.  Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80 τ.μ.

Προς το παρόν ο υπουργός Οικονομίας και σύντροφος στην ζωή της κας Αντωνοπούλου Δημήτρης Παπαδημητρίου περιορίστηκε να κάνει μια δήλωση στο ΕΘΝΟΣ για να μας ενημερώσει ότι κερδίζουμε το στοίχημα των επενδύσεων.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποκτήσει μια πρωτοφανή σταθερότητα που δεν είχε για μια δεκαετία» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ», με αφορμή τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε πάνελ, όπου θα επίκεντρο της προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά της.

«Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που όχι μόνο η ελληνική οικονομία παρουσίασε τέσσερα τρίμηνα ανάπτυξης, αλλά παράλληλα προσεγγίσαμε τα 4 δισ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, που δεν παραπέμπει στην εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν από το 2015, όπως τεχνηέντως προσπαθούν πολλοί να πείσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Τέτοιους αριθμούς η ελληνική οικονομία έχει να δει από το 2006, δηλαδή από την εποχή της απόλυτης κανονικότητας» επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος τονίζει: «Το 2017 οι ιδιωτικές επενδύσεις βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο για τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή στα 9,9 δισ.».

Στην ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα και το 2018, ο υπουργός Οικονομίας απαντά: «Όχι μόνο, θα ενταθεί κιόλας. Εντός του 2018 έχει ανακοινωθεί μια σειρά από τεράστιες επενδύσεις στη βιομηχανία και στον τουρισμό, ενώ υπάρχει αντίστοιχο μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο, κάτι που προκύπτει από τους ξένους επενδυτές που ζητούν σε συνεχή βάση να μας συναντήσουν».

Πηγή : newsit.gr