Ολυμπιακός: Απολογείται για τα επεισόδια με την ΑΕΚ! Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία

Στις 15:30 ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί για την είσοδο των οπαδών του στο γήπεδο, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είναι πιθανόν να τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δυο έως τέσσερις αγωνιστικές. Ενδεχόμενο -3 αφήνει τους Πειραιώτες πολύ πίσω στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία και με το άρθρο 15 παρ.4 περ. β, το οποίο αναφέρει

«4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται».

Πηγή : newsit.gr