Οι ΗΠΑ «καπάρωσαν» 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό!

Το ένα τρίτο της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού, της AstraZeneca έχουν ήδη κλείσει οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, από το ένα εκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου που θα βρει η φαρμακευτική κατά του κορονοϊού τα 300 εκατομμύρια είναι ήδη των ΗΠΑ.

Παρότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο που μπορεί να προφυλάξει από τον κορονοϊό, ο πόλεμος ανάμεσα στις χώρες για το ποιος θα εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις καλά κρατεί.

Μετά από απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Υγείας, συμφώνησε να χορηγήσει 1,2 δισ δολάρια στην έρευνα εκ μέρους της AstraZeneca και έτσι να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19 και τώρα ονομάζεται AZD1222, παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πατενταρίστηκε από την AstraZeneca.

Με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με τις ΗΠΑ στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών θα χορηγηθεί σε 30.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η AstraZeneca, με την βάση της στο Κέιμπριτζ, υποστηρίζει ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και θα μπορεί να παρασκευάσει συνολικά 1 δισεκατομμύριο δόσεις με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή : newsit.gr