27.8 C
Athens
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
- Διαφήμιση -

Οι… «άλλοι» Κουραμπιέδες με μαστίχα

Μια υπέροχη και διαφορετική συνταγή για κουραμπιέδες, που μας έστειλε η φίλη μας Erotas!

Για την ζύμη –

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις –
  • ¼ κούπας ζάχαρη –
  • ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ –
  • ½  κ.γ. σόδα μαγειρική –
  • ¼  κ.γ. αλάτι –
  • ¼  κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη –
  • ½  κ.γ. κανέλλα –
  • ½  κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη –
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο –
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού –

Για την γέμιση –

  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκοπανισμένα –
  • 1 κούπα αμύγδαλα λευκά ψιλοκοπανισμένα –
  • ¼  κούπας σουσάμι –
  • ¼  κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη –
  • 2-3 κ.σ. μέλι –
  • 2-3 κ.σ. νερό –

Για πασπάλισμα –

  • Ανθόνερο –
  • Ζάχαρη άχνη –

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη μαζί. Την σόδα την διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε έτσι το μείγμα αυτό.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή.

Ανακατεύουμε και τα υλικά για την γέμιση όλα μαζί αφήνοντας το μέλι τελευταίο, το οποίο το ζεσταίνουμε λίγο με τις κουταλιές νερού να λιώσει και το προσθέτουμε λίγο- λίγο ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κατόπιν υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής.

Ο ένας είναι να προσθέσουμε το μείγμα της γέμισης μέσα στην ζύμη  (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλη η γέμιση ) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει ομοιόμορφα. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες τις πατάμε λίγο.

Ένας άλλος τρόπος είναι να πλάσουμε την ζύμη μόνη της σε μπαλίτσες, να κάνουμε μία λακουβίτσα με το δάχτυλο μας στο κέντρο και να την γεμίσουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει ξεχωριστά.

Και με τους δύο τρόπους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο ραντίζουμε με το ανθόνερο αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα καλύπτουμε καλά με την ζάχαρη άχνη.

Πηγή aromadafnis.gr

Μια υπέροχη και διαφορετική συνταγή για κουραμπιέδες, που μας έστειλε η φίλη μας Erotas!

Για την ζύμη –

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις –
  • ¼ κούπας ζάχαρη –
  • ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ –
  • ½  κ.γ. σόδα μαγειρική –
  • ¼  κ.γ. αλάτι –
  • ¼  κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη –
  • ½  κ.γ. κανέλλα –
  • ½  κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη –
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο –
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού –

Για την γέμιση –

  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκοπανισμένα –
  • 1 κούπα αμύγδαλα λευκά ψιλοκοπανισμένα –
  • ¼  κούπας σουσάμι –
  • ¼  κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη –
  • 2-3 κ.σ. μέλι –
  • 2-3 κ.σ. νερό –

Για πασπάλισμα –

  • Ανθόνερο –
  • Ζάχαρη άχνη –

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη μαζί. Την σόδα την διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε έτσι το μείγμα αυτό.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή.

Ανακατεύουμε και τα υλικά για την γέμιση όλα μαζί αφήνοντας το μέλι τελευταίο, το οποίο το ζεσταίνουμε λίγο με τις κουταλιές νερού να λιώσει και το προσθέτουμε λίγο- λίγο ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κατόπιν υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής.

Ο ένας είναι να προσθέσουμε το μείγμα της γέμισης μέσα στην ζύμη  (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλη η γέμιση ) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει ομοιόμορφα. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες τις πατάμε λίγο.

Ένας άλλος τρόπος είναι να πλάσουμε την ζύμη μόνη της σε μπαλίτσες, να κάνουμε μία λακουβίτσα με το δάχτυλο μας στο κέντρο και να την γεμίσουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει ξεχωριστά.

Και με τους δύο τρόπους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο ραντίζουμε με το ανθόνερο αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα καλύπτουμε καλά με την ζάχαρη άχνη.

Πηγή aromadafnis.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων