Ξεπέρασε και τις ΗΠΑ η Βραζιλία! Πάνω από 800 νεκροί σε μια μέρα

Δραματικός για άλλη μια μέρα ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στη Βραζιλία. Ξεπέρασε ακόμη κι εκείνον των ΗΠΑ.

Την ώρα που οι ΗΠΑ μετρούσαν 532 θανάτους σε μια μέρα, στη Βραζιλία η ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο κορονοϊός στοίχιζε τη ζωή σε 807 ανθρώπους.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), με 374.878, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1,637 εκατ. κρούσματα.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία φτάνει πλέον σε 23.473, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 98.000.

Οι ΗΠΑ γυρίζουν την πλάτη στη Βραζιλία

Ο Ντόναλντ Τραμπ το είπε και το… κάνει πιο γρήγορα απ’ όσο υπολόγιζε. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25.05.2020) ότι επισπεύδει κατά δύο ημέρες τους περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από τη Βραζιλία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τροποποιεί την ημέρα και την ώρα έναρξης της ισχύος του μέτρου στις 23:59 της Τρίτης 26ης Μαΐου (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· στις 06:59 αύριο Τετάρτη 27η Μαΐου ώρα Ελλάδας).

Στην αρχική ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, αναφερόταν πως οι περιορισμοί επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 28η Μαΐου.

Στο νέο δελτίο Τύπου δεν εξηγείται ο λόγος της επίσπευσης του μέτρου.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, το οποίο είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για ζητήματα μετανάστευσης, δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ζήτησε σχόλιο.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί πλήγμα για τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος μιμείται σε μεγάλο βαθμό τον Ντόναλντ Τραμπ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, πολεμώντας τα μέτρα περιορισμού και κοινωνικής απόστασης και προωθώντας τη χρήση φαρμάκων η αποτελεσματικότητα των οποίων στην αντιμετώπιση της COVID-19 δεν έχει αποδειχθεί κλινικά.

Πηγή : newsit.gr