ΝΔ για Τσίπρα: «Ζει σε εικονική πραγματικότητα»! «Κακό τέλος» βλέπει ο Λεβέντης!

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, μετά την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο σημερινός μονόλογος του κ. Τσίπρα ενώπιον του άφωνου υπουργικού συμβουλίου απλά επιβεβαίωσε ότι ζει σε εικονική πραγματικότητα. Προφανώς ο Πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα.

Μιλά για ανάπτυξη, όταν η κυβέρνησή του την υπονομεύει. Για κοινωνική πρόοδο, όταν η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για εθνική στρατηγική όταν επιδίδεται σε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς με την Τουρκία και τα Σκόπια. Και για θεσμική υπευθυνότητα, όταν αντιμετωπίζει ακόμη και το Σύνταγμα με εμμονές και ιδεοληψίες.

Στο μόνο που είναι ικανός ο Πρωθυπουργός είναι η προπαγάνδα. Μόνο που η προπαγάνδα δεν μπορεί πια ούτε να σκεπάσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε.

Η Ελλάδα χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη, στιβαρή ηγεσία και σοβαρότητα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Ακριβώς δηλαδή όσα λείπουν από τον κ.Τσίπρα και από το συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο με τον οποίο μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν…».

Μετά την ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων

Τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο περί εξάντλησης της τετραετίας, σχολίασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας: «Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αντέχουν, ο κόσμος όμως θα καταρρεύσει. Αλλά να προσέξει γιατί όσοι λένε μεγάλα λόγια, συνήθως έχουν κακό τέλος».

Η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «προβλέπει, ο σάκος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι γεμάτος απίδια στις ευρωεκλογές και γι αυτό δηλώνει αισιόδοξος ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα της 4ετίας».

Ανακοίνωση και η ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο και την συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ.

Η ανακοίνωση τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας σήμερα έδωσε ένα ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας. Δήθεν έξοδος από την κρίση και με δήθεν περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, την ώρα που έχει δεσμεύσει την χώρα για όλα τα επόμενα χρόνια. Ανακοίνωσε δε για πολλοστή φορά την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, τώρα τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. Μας είπε ότι θα διαπραγματευτεί και για το χρέος, για το οποίο μας έλεγε ότι είχε εξασφαλίσει την αναδιάρθρωσή του. Για την ολοκλήρωση δε της τέταρτης αξιολόγησης, πράγματι αυτή πρέπει να γίνει εγκαίρως, με αποτελεσματική διαπραγμάτευση όμως και όχι με νέα παράδοση άνευ όρων.

Στα εθνικά θέματα ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να επιζητά συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις και ότι θα ήταν μέγα λάθος αν δεν αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα με ηρεμία, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Πέραν του προφανούς στόχου της ΝΔ που πράγματι στο Μακεδονικό έχει επιδείξει ανευθυνότητα, μάλλον πρόκειται περί αυτοκριτικής για τους ΑΝΕΛ και για το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλιώς δεν εξηγείται. Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της».

Επίθεση και στον Μητσοτάκη

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Τσίπρας εκτεθειμένος από τα προφανή επικοινωνιακά του παιχνίδια μίας δήθεν διαβούλευσης που ξεκίνησε το 2016 και με νέες απαράδεκτες αναφορές για τεχνητές διακρίσεις παλαιού και νέου πολιτικού συστήματος, αποδέχεται πλέον την πρότασή μας να γίνει συζήτηση εντός της Βουλής, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει και το Κίνημα Αλλαγής σταθερά και με αποφασιστικότητα προωθεί στο πλαίσιο της απαραίτητης εθνικής συνεννόησης. Για να μην περάσουν άλλα πέντε χρόνια για να αλλάξουν οι προς αναθεώρηση διατάξεις.

Από την άλλη, σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του, που απηύθυνε και στο ΣΥΡΙΖΑ, για μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή. Οι πρακτικές συνέπειες της σημερινής πρότασης του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η ΝΔ δεν αποκλείει α) να διαβουλευτεί και με το ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, β) να είναι αναθεωρητέα η παρούσα Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης είτε βρίσκεται σε σύγχυση είτε επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ορθότητα της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για το ότι οι απαντήσεις για την αναθεώρηση πρέπει να δοθούν άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σύγχυση της ΝΔ είναι αποτέλεσμα στείρας και άγονης αντιπολίτευσης, αντίθετα με το Κίνημα Αλλαγής που με την εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση καθορίζει πλέον την πολιτική ατζέντα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων».

Πηγή : newsit.gr