Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν: Θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε στην Κύπρο!

Δεν το «ξέχασε» ποτέ, απλά το… επανέφερε. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φόρεσε» ξανά το ακραίο προσωπείο του, τα έβαλε με την Κύπρο και την Ελλάδα και απείλησε πως αν η Τουρκία θέλει, μπορεί να φτάσει στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο μέσα σε λίγα λεπτά.

Με την τουρκική οικονομία σε κακή κατάσταση, ο Ερντογάν αποφάσισε να επαναφέρει την ακροδεξιά ρητορική του. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από τη συγκρότηση του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου και επιστρέφοντας στην Άγκυρα αποφάσισε να επιτεθεί στην Κύπρο, κυρίως και στην Ελλάδα… πλαγίως.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής από το Μπακού, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως είναι θέμα λίγων λεπτών για τον τουρκικό στρατό να φτάσει στην Κύπρο. «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως η Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξη μας εκεί», είπε.

Και συνέχισε διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί. Και έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού το 2004, με το σχέδιο Ανάν.

«Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως δεν θα το μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεων μας. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το ναι εκείνοι όχι. Έβαλαν αυτούς στην Ε.Ε. εμάς μας άφησαν έξω. Από εδώ και πέρα για εκεί, όποια είναι η δική μας συνταγή που ανακοινώνουμε, θα εφαρμόσουμε αυτή τη συνταγή» κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή : newsit.gr