Μητσοτάκης – Κοζάνη: Έρχεται η μεγάλη πολιτική αλλαγή – Μακεδονία, ΕΝΦΙΑ και fake news

“Είναι η χρονιά που η δυτική Μακεδονία θα εκλέξει περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη και που θα βγούμε οριστικά από την κρίση”, τόνισε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τις οργανώσεις, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στην δυτική Μακεδονία, να μην επαναπαυθούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι ο αντίπαλος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προπαγάνδας ακόμη και “fake news” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου, ημέρα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, θα στηθούν κάλπες και για το εθνικό Κοινοβούλιο. Τόνισε ότι είναι ευκαιρία να σταλεί από όλους ένα μήνυμα στην σημερινή κυβέρνηση, που θα λέει “φύγετε, δεν πάει άλλο, αξίζουμε καλύτερα” και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συστρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες “153 πρόθυμοι βουλευτές με την ψήφο τους επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης”.

Διευκρίνισε δε, ότι η επικύρωση της ένταξης των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται απέναντι στους Μακεδόνες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και απέναντι στο 70% της ελληνικής κοινωνίας.

Ανάφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είπε “ναι εκεί όπου όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι”, κι όπως εξήγησε, “καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχτηκε ποτέ να εκχωρήσει την γλώσσα την ταυτότητα και την εθνότητας στους γείτονες”.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι δύο δεσμεύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη ημέρα:

-δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα,

-ότι θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων που, όπως υποστήριξε, μένουν απροστάτευτα.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι “η ΝΔ θα εκπονήσει ένα τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο για την Μακεδονία και την Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά στην δυτική Μακεδονία”, επισημαίνοντας ότι μετά την Συμφωνία των Πρεσπών “η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται δύο φορές την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου”.

Κλείνοντας την αναφορά του στα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον παππού του Κυριάκο που “πολέμησε στην Σιάτιστα το 1912 για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια”. Ταυτόχρονα έδωσε την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει “να διαρραγεί με οποιοδήποτε τρόπο ο ψυχικός δεσμός της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα, να αισθανθούν οι Μακεδόνες ότι περιφρονήσαμε τα αισθήματά τους και όλα αυτά που σκέφτονται ή νοιώθουν”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα πρώτα άμεσα μέτρα που τα ονόμασε ως “τις αλήθειες τις επόμενης ημέρας” που θα λάβει ως νέος πρωθυπουργός και που αφορούν την οικονομία όπως:

η μείωση φόρων και εισφορών,

η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%,

η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ακόμη και των μικρομεσαίων, από το 29% στο 20%, και

την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που, όπως ανέφερε, “εξελίσσεται σε βόμβα για την Ελλάδα” και εξήγγειλε την ενίσχυση των οικογενειών “με 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που φέρνουν στην ζωή”.

Ενώ στο θέμα της Παιδείας υποσχέθηκε ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα διαθέτει ένα Πρότυπο σχολείο όπου τα ταλαντούχα παιδιά θα εισέρχονται με εξετάσεις για να μπορούν στην συνέχεια να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για την δημιουργία ενός εκτάκτου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην οικονομία της Περιφέρειας από τη ραγδαία απολιγνιτοποίηση της περιοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εκτός από την χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος θα χρειαστεί ως κυβέρνηση “να εκπονήσουμε κι ένα σχέδιο για τη δραστική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ώστε να καταφέρει στο μέλλον να είναι βιώσιμη και να υπάρχει στην περιοχή”.

Υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχες στα Συμβούλια Κορυφής ώστε οι πόροι από το νεοΐδρυθέν Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ με 4 δισ. ευρώ για περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από τον λιγνίτη, “η δυτική Μακεδονία να έχει ένα σημαντικό μερίδιο”.

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι “ξέρουμε ποιοι τις κάνουν, ξέρουμε πού πηγαίνει το παράνομο ελληνοποιημένο γάλα και υποσχέθηκε ότι “ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθώ να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση…”.

Πηγή : newsit.gr