Μητσοτάκης για Συρίγο: «Να παρέμβει εισαγγελέας»

«Απαράδεκτη η στοχοποίηση Συρίγου» επισημαίνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας για την παρέμβαση εισαγγελέα. «Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αφίσες… «Αυτός είναι φασίστας»

Μια αφίσα που έχει κολληθεί στους τοίχους του Πανεπιστημίου αλλά και σε τοίχους στο Κουκάκι και τα Εξάρχεια, στοχοποιεί τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο.

Η αφίσα γράφει με κεφαλαία γράμματα, «Αυτός είναι ο φασίστας» και έχει προκαλέσει αναταραχή όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε πολλούς συανδέλφους του.

Στην αφίσα υπάρχει κείμενο κατά του πανεπιστημιακού ο οποίος είχε «τολμήσει» να κάνει παρατήρηση στο παρελθόν σε δυο φοιτητές που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Παντείου και το είχε πληρώσει με «ξύλο»!

Για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Άγγελου Συρίγου έχει καταδικαστεί ήδη ένας φοιτητής, ενώ η δίκη του δεύτερου είναι στις 9 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα σε ομιλία του στα Ιωάννινα ομάδα τουλάχιστον 30 ατόμων εισέβαλλαν στην αίθουσα και τα έσπασαν όλα για να μην γίνει η εκδήλωση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, άμεσα έχει αντιδράσει η Σύγκλητος για τις αφίσες και με ανακοίνωση μιλάει για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών».

Πηγή : newsit.gr