Με drone ψεκάζουν για τα κουνούπια στην Κρήτη

Στόχος της Περιφέρειας είναι να αντιμετωπίσει το οξύ και φέτος, πρόβλημα, υιοθετώντας την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας. Σήμερα, παρουσία του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νίκου Καμπάνη, συνεργείο βρίσκεται στο Γιόφυρο, πραγματοποιώντας αεροψεκασμό με drone.

Όπως ανέφερε ο κ.Καμπάνης σε δηλώσεις του: «Η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπεται αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία έχει βάλει στη μάχη κατά των κουνουπιών ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Όπου τα συνεργεία εδάφους δεν έχουν πρόσβαση, χρησιμοποιούμε το ελικοφόρο αυτό drone για να γίνεται σωστά η δουλειά μας». 

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καμπάνης, στο πλαίσιο πρόληψης της νόσου έχουν πραγματοποιηθεί 300 αιμοληψίες σε κοτόπουλα από ορνιθώνες σε 50 σημεία της Κρήτης, «για να έχουμε μια σαφή εικόνα διασποράς του ιού».

Στην Κρήτη έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα σε ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου. Για το κρούσμα αυτό, ο κ. Καμπάνης σημείωσε ότι από την εντομολογική επιτήρηση και τα κουνούπια που πιάστηκαν σε εντομοπαγίδες δεν βρέθηκε κάτι που να παραπέμπει στον ιό του Δυτικού Νείλου. «Δεν έχει προκύψει κάτι το σοβαρό» – , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή : newsit.gr