Με… σαμποτάζ ξεκίνησε η συνέντευξη Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στα Σκόπια

Τελικά τα μικρόφωνα άρχισαν να δουλεύουν και έτσι η συνέντευξη Ντιμιτρόφ – Κοτζιά ξεκίνησε στα Σκόπια.

Υπάρχει πραγματική επιθυμία να ξεπεραστούν τα προβλήματα, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων. Θα συνεχίσουμε και την ερχόμενη εβδομάδα από κοινού με τον Μάθιου Νίμιτς και θα συνεχίσουμε τις επαφές όσο χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως είναι χαρά του να βρίσκεται στη χώρα, τονίζοντας ότι τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα επισκεφθεί τα Σκόπια μόλις αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου. “Πιστεύω πολύ στο κοινό μας μέλλον και την κοινή μας συνεργασίας”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος και ο Σκοπιανός ομόλογός του δεν δημιούργησαν τα διμερή προβλήματα, τα βρήκαν και προσπαθούν να τα επιλύσουν.

Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, οι υπουργοί εξωτερικών οφείλουν να βρίσκουν λύσεις, είπε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ερώτηση για τα διαφορετικά κείμενα, ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός τελικού κειμένου στο οποίο οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν και θα είναι αυτό που μέσω του Μάθιου Νίμιτς θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Βιώσιμη λύση είναι αυτή που γίνεται αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και από τους πολίτες, δική μας δουλειά είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τόνισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά προσπαθώντας να κάνουμε άνοιγμα στο μέλλον, ενώ όσοι είναι αντίπαλοι του συμβιβασμού μεταξύ των δύο χωρών θέτουν εμπόδια σε αυτό το μέλλον, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Είμαστε γείτονες και αν φερθούμε έξυπνα θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα, υπογράμμισε ο Ν. Ντιμιτρόφ, με τον Νίκο Κοτζιά να προσθέτει ότι χρειάζεται μια λύση που να ανοίγει δρόμους και όχι να αναπαράγει τα προβλήματα στο μέλλον.

Πηγή : newsit.gr