Με ένα βήμα έγραψε ιστορία ο Κιμ Γιονγκ Ουν – «Πάτησε» στη Νότια Κορέα μετά από 65 χρόνια

Εικόνες που μέχρι πριν από μερικούς μήνες έμοιαζαν με σενάριο… ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως. Η απόλυτη «στροφή» του Κιμ Γιονγκ Ουν και οι διαβεβαιώσεις ότι η Βόρεια Κορέα θέλει να σταματήσει την ανάπτυξη πυρηνικών έφεραν την πρώτη διακορεατική σύνοδο κορυφής μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν όχι μόνο δέχτηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη Νότια Κορέα, αλλά από το πρωί της Παρασκευής (27.04.2018) έγινε ο πρώτος ηγέτης της χώρας του που πέρασε στην… απέναντι πλευρά. Και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν. Πριν κάνει κάτι ανάλογο, στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το σκηνικό στη στρατιωτική γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο είχε στηθεί όπως του… άρμοζε. Με κόκκινα χαλιά, αγήματα με παραδοσιακές στολές, χαμόγελα, θερμές χειραψίες και φυσικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Το νεύμα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν τζε-ιν είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά τον Πόλεμο της Κορέας. Από τη μια πλευρά των συνόρων ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας. Ο Μουν πλησίασε στην τσιμεντένια οριογραμμή. Το ίδιο και ο Μουν. Ένα νεύμα του βορειοκορεάτη ηγέτη ήταν αρκετό για να… ανάψουν τα φλας. Ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης πέρασε τα σύνορα, μπήκε σε έδαφος της Βόρειας Κορέας και βγήκε η πρώτη, ιστορική, αναμνηστική φωτογραφία.

Πηγή : newsit.gr