Μείωση ενοικίων και τον Σεπτέμβριο – Σταϊκούρας για αναδρομικά και δόσεις φόρων

Τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων θα πληρωθούν φέτος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μίλησε επίσης για το μέτρο της μείωσης ενοικίων κατά 40%, την επιστρεπτέα προκαταβολή και την αναστολή πληρωμής φόρων.

Οι συντάξεις θα μπουν και δημοσιονομικά και ταμειακά και θα πληρωθούν τα αναδρομικά το συντομότερο δυνατόν, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (05.09.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε επίσης ότι υπάρχουν πόροι για τα εμβόλια, ενώ στα σχέδια είναι και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, έχουν αρχίσει να εισρέουν οι πρώτοι πόροι από την Ευρώπη μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα αναμένονται και οι πόροι από το πρόγραμμα SURE.

Παράλληλα, προανήγγειλε, σε ό,τι αφορά στα ενοίκια, πως επεκτείνεται η υποχρεωτική μείωση ενοικίων σε συγκεκριμένους κλάδους για ένα μήνα. Συνεχίζει, επίσης, να ισχύει το κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, για τους υπόλοιπους κλάδους, ισχύει το κίνητρο της εθελοντικής συμφωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και αυτού που κάνει χρήση του ακινήτου.

Επίσης, επεκτείνεται το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων εργασίας και για Οκτώβριο, καθώς και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Λέγοντας πως θα υπάρξει ειδική πρόνοια για τους εποχικούς υπαλλήλους, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «αν κριθεί αναγκαίο θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα».

Αυτή τη βδομάδα έρχεται μέτρο για την επιστρεπτέα προκαταβολή 3, η οποία θα είναι διευρυμένη και πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ θα αφορά και περισσότερο κόσμο. Επίσης, επιστρεπτέα προκαταβολή θα ισχύει και για επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

www.newsit.gr