Μία σύλληψη στην Αυστραλία για τη δηλητηρίαση προστατευόμενου είδους αετού

Στην Αυστραλία δεν αστειεύονται στο θέμα των προστατευόμενων ειδών και οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 137 αετών στη Βικτώρια.

Πρόκειται για ένα είδος αετού προστατευόμενο και όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος έριχνε δηλητηριασμένα δολώματα για να σκοτώσει τα πουλιά από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον περασμένο Απρίλιο, όταν και εντοπίστηκαν.

Οι αρχές μιλούν για την πιο εκτεταμένη εξόντωση αυτού του είδους αετών που έχει ποτέ καταγραφεί ενώ εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών πουλιών είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βικτώρια, ο φόνος ενός τέτοιου αετού σημαίνει πρόστιμο έως 5.700 δολάρια ΗΠΑ και έως 6 έτη φυλάκιση.

Τα νεκρά πουλιά, όπως μεταδίδει το BBC, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση στην περιοχή East Gippsland.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον άνδρα που συνέλαβαν, έπειτα από έρευνα που περιλάμβανε ακόμα 30 άτομα. Δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το πιθανό κίνητρό του.

Μετά τη σύλληψή του, την Τρίτη, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως μετέδωσε το ABC, οι αετοί αυτοί έχουν βρεθεί στο επίκεντρο έντονων συζητήσεων μεταξύ των αγροτών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως επιτίθενται στα αμνοερίφιά τους.

Πηγή : newsit.gr