Μέρες μετράνε “θετικούς” στην κονσερβοποιία της Σκύδρας! Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα κορονοϊού – Έκλεισε σχολείο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ένα εργοστάσιο γίνεται εστία κορονοϊού για δεκάδες εργαζόμενους και κατ’ επέκταση τις οικογένειες και το περιβάλλον τους γενικότερα…

Μετά λοιπόν, το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, που επίσης είχε δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, ένα δεύτερο εργοστάσιο που πάλι κάνει κονσέρβες, στη Σκύδρα αυτή τη φορά, μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς στα “σπλάχνα” του υπάρχουν 114 κρούσματα μέχρι στιγμής!

Σύμφωνα με το logospellas, μία γυναίκα και η οικογένειά της, είναι εκείνοι που διέσπειραν τον ιό, σε ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Εδώ και δύο μήνες υπήρχαν ανησυχίες και κρούσματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εδώ και σχεδόν δύο μήνες υπήρχαν πληροφορίες για θετικούς εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ωστόσο τώρα το πράγμα φαίνεται πως “ξέφυγε”…

Πρώτη διαγνώστηκε θετική μία γυναίκα, πριν από λίγα 24ωρα. Συγγενείς της συγκεκριμένης γυναίκας δουλεύουν επίσης στο εργοστάσιο και εκτός από εκείνη, έχουν και πολλές επαφές στη ευρύτερη περιοχή.

Από προχθές που τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 13 στην περιοχή, τουλάχιστον τα δέκα ανήκουν στη συρροή από το εργοστάσιο της Σκύδρας σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Έκλεισε ολόκληρο σχολείο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, λόγω των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη οικογένεια, έκλεισε το σχολείο Λουτροχωρίου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο newsit.gr:

“Ο ΕΟΔΥ δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι. Όπως μάθαμε τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την δειγματοληψία που έγινε προχθές σε όλο το προσωπικό. Όλα ξεκίνησαν από μια εργαζόμενη της κονσερβοποιίας, η οποία είχε κάποια συμπτώματα και στο τεστ του κορονοϊού βρέθηκε θετική. Από την ίδια κόλλησε και ο σύζυγος της ενώ έκλεισε και το σχολείο Λουτροχωρίου. Αμέσως ξεκίνησε η φάση της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα από την στιγμή που η γυναίκα ερχόταν στη δουλειά της να πάρουν δείγματα και από τους εργαζόμενους”.

www.newsit.gr