Κορονοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Σε μια προσπάθεια να σταλεί σαφές… καθησυχαστικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, από τους σκεπτικιστές έως τους αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη δόση από το εμβόλιο της Pfizer, όπως είχαν πράξει τις προηγούμενες ημέρες και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και ο Αρχίατρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέρομ Ανταμς.

Σε μια περίοδο που μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού της Αμερικής εμφανίζεται διστακτική ή και αρνητική απέναντι στον εμβολιασμό, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας και μίλησε για μια εξαιρετική προσπάθεια. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ανυπομονώ για την δεύτερη δόση», προσέθεσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών και μεγάλος νικητής της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σημειώνεται πως ο 78χρονος πολιτικός συνοδεύονταν από την σύζυγό του, Τζιλ, η οποία λίγες ώρες πριν είχε επίσης κάνει το εμβόλιο.

Καρέ – καρέ ο Μπάιντεν την στιγμή που κάνει το εμβόλιο

 εμβόλιο εμβόλιο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, έλαβε την πρώτη του από τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, που καλύφθηκε τηλεοπτικά, στο νοσοκομείο ChristianaCare στο Ντελαγουέρ.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα σήμερα, το εμβόλιο της Moderna άρχισε να φθάνει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

www.newsit.gr