Κορονοϊός: Η χαλάρωση είναι επικίνδυνη – Ακόμη και ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη “ζημιά” στον συνωστισμό

Eγρήγορση και όχι πανικό συνιστά ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής σχολής Νίκος Σύψας. Τι λέει για τη συσσώρευση κρουσμάτων και πόσο ανησυχητική είναι. Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ ο συνωστισμός θα πρέπει να αποφεύγεται.

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής σχολής Νίκος Σύψας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star αναφορικά με την ανησυχία που επικρατεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Παράλληλα ο κ. Σύψας ζητά να μην υπάρξει πανικός αλλά ούτε και χαλάρωση η οποία φουντώνει στον κορονοϊό, ενώ τόνισε πως ακόμη και ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη ζημιά αν υπάρχει συνωστισμός.

Τα κρούσματα τα οποία συσσωρεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες είχαν σχέση με τα ταξίδια, είχαν σχέση με την περιοχή της Ξάνθης όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού. Επομένως οι δυο μεγάλοι παράγοντες που έχουμε για την επιδημία είναι ο συνωστισμός, ο συγχρωτισμός αλλά και τα εισαγόμενα κρούσματα λειτούργησαν στην περίπτωση αυτή”, επεσήμανε ο κ. Σύψας.

Τα κρούσματα αυτά μας υπενθυμίζουν ένα πράγμα. Πως η επιδημία είναι εδώ, δεν είναι fake news και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει. Και αυτό γιατί τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δυστυχώς μια διάρρηξη της εμπιστοσύνης του κοινού στους επιστήμονες και στην πολιτική ηγεσία. Μια εμπιστοσύνη που υπήρχε στη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο και τον Απριλίου. Τώρα έπαψε να υπάρχει, πολλοί πιστεύουν πως είναι υπερβολικά μέτρα και πως ο κορονοϊός δεν υπάρχει στην Ελλάδα”.

Πηγή : newsit.gr