Κορονοϊός: Η Ουγγαρία θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορονοϊό, δείγματα του οποίου θα φτάσουν στη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου μετά τις συνομιλίες που είχε ο Ρώσος υπουργός Ντενίς Μαντούροφ με τον υπουργό Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων στην Ουγγαρία Πέτερ Σιγιάρτο.

«Ο Ντενίς Μαντούροφ επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα δείγματα του εμβολίου θα βρίσκονται ήδη στην Ουγγαρία από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα στην Ουγγαρία έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την παραγωγή του εμβολίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ουγγαρία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα οργανωθεί η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Νωρίτερα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας της Νότιας Κορέας GL Rapha για την παρασκευή ετησίως περισσότερων από 150 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.

www.newsit.gr