Κορονοϊός: Δράμα δίχως τέλος – Τέσσερις νεκροί την ώρα στη χώρα μας από τη φονική πανδημία

Το δράμα του κορονοϊού δεν έχει τέλος στη χώρα μας… Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη την ώρα ο φονικός ιός σκορπάει τον όλεθρο παντού.

Άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα μπαίνουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ασθενείς στη Θεσσαλονίκη διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, υπερσύγχρονο το κινητό νοσοκομείο των 5 εκατ. στήνεται στο πάρκινγκ του 424 και νέοι καταλήγουν εξαιτίας του κορονοϊού. Συν τοις άλλοις όσες ΜΕΘ αδειάζουν γεμίζουν αμέσως μέσα σε λίγες ώρες.

Σκηνές πραγματικά βγαλμένες από ταινία, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας. Η θλιβερή πραγματικότητα του κορονοϊού. Μια κατάσταση δίχως υπερβολή εφιαλτική.

Μετά το σοκ του Σαββάτου (21.11.2020) με τους 108 νεκρούς ήρθε και η συνέχεια την Κυριακή (22.11.2020). Άλλοι 103 κατέληξαν από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, 540 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο φορτίο, την ώρα που βράζει και η Θεσσαλία με την Αττική να παίρνει  το τελευταίο 24ωρο μια μικρή ανάσα.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες μετά από λίγες ημέρες. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και παράταση του lockdown.

Βατόπουλος: Χρειάζεται ακόμα μία εβδομάδα για να μειωθούν θάνατοι και διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος θεωρεί ότι η χώρα μας χρειάζεται μια ακόμη εβδομάδα προκειμένου να δούμε μια ουσιαστική μείωση σε νεκρούς, κρούσματα και διασωληνώσεις.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση, η οποία ελπίζω να διατηρηθεί. Υπάρχει μία τάση περιορισμού στα κρούσματα, αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα αργήσουν να πέσουν. Έχουμε αρχίσει μία ελάττωση στα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνώνσεων δεν θα πέσει πριν περάσει άλλη μία εβδομάδα. Πρέπει ο καθένας από εμάς να προφυλάξει τον εαυτό του»,  ανέφερε  ο καθηγητής Μικροβιολογίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Είναι απολύτως σαφές ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε σημείο που δεν βλέπουμε πολλά κρούσματα, με έναν κακό χειρισμό, δηλαδή ένας άνθρωπος να κυκλοφορήσει χωρίς μάσκα και να νοσεί, θα κολλήσει πολύ κόσμο. Είναι μια ασταθής ισορροπία. . Ένας μπορεί να μολύνει πάρα πολλούς.

«Μέσα στις τρεις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια επιπέδωση. Έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται λίγο τα κρούσματα και σίγουρα θα πάρουμε την τελική ανάσα όταν έρθει το εμβόλιο. Χρειάζεται ευλαβική τήρηση των μέτρων και αυτοπροστασία. Με αυτά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία, χωρίς να υπάρξει το τρίτο κύμα», κατέληξε.

www.newsit.gr