Κοντά σε συλλήψεις για το φονικό στη Λευκωσία! «Σκοτώσαμε τους γονείς σου, πάμε για τα λεφτά!»

Την άκρη του νήματος που θα ρίξει φως στην άγρια δολοφονία του 60χρονου Μαθηματικού της Αγγλικής Σχολής Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, αναζητά η κυπριακή αστυνομία. Το διπλό έγκλημα στη Λευκωσία έχει ακόμη πολλά σκοτεινά σημεία.

Η αστυνομία κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα όμως με κυπριακά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις, ακόμη και συλλήψεις! Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Πρωινή Συνχότητα» στο Active, στα χέρια των αρχών υπάρχει ήδη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Και με βάση αυτό θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση και ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο δωμάτιό του, στο σπίτι τους στη Λευκωσία. Το παιδί είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Εκείνος που – όπως κατέθεσε από την πρώτη στιγμή- είδε τους δυο κουκουλοφόρους δράστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.04.2018) ο 15χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τους δράστες, εκείνοι του είπαν πως είχαν σκοτώσει τους γονείς του. Και πως έψαχναν λεφτά. Όπως έχει καταθέσει στην αστυνομία, οι κουκουλοφόροι του είπαν στα κυπριακά: «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του παιδιού, τον κλείδωσαν στο ημιυπόγειο του σπιτιού. Του είπαν να μη φοβάται και πως δεν θα τον πείραζαν. Το παιδί κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη, να ελευθερωθεί και να τρέξει σε γειτονικό σπίτι να βρει βοήθεια.

Τα σκοτεινά σημεία της διπλής δολοφονίας στη Λευκωσία

Εκείνο που απασχολεί τις αρχές είναι πως στο σπίτι του εγκλήματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί. Ούτε και ο τρόπος με τον οποίο έφυγαν μετά το έγκλημα οι δράστες. Δεν υπάρχουν ούτε και ενδείξεις ληστείας. Γι’ αυτό και οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο συμπέρασμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι αρχές είναι πως πρόκειται για έγκλημα μίσους. Τα τραύματα στα δυο θύματα είναι ίδιου τύπου. Ο 60χρονος μαθηματικός έχει στο σώμα του σχεδόν 30 μαχαιριές. Πολλά από τα τραύματα (έχει από το λαιμό ως τα πόδια) εντοπίστηκαν, μετά τη νεκροτομή από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, στην πλάτη. Η σύζυγός του έχει τραύματα κυρίως στο λαιμό και στο θώρακα.

Τα χτυπήματα στον άτυχο μαθηματικό δείχνουν μίσος από τον δράστη. Δείχνουν πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής (σ.σ. πάνω σε ληστεία για παράδειγμα) ή για δολοφονία μετά από καυγά.

Προσπάθησαν να προστατευθούν!

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως οι δράστες έπιασαν το ζευγάρι στον ύπνο. Τα θύματα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Προσπάθησαν μόνο να προστατευθούν, προτάσσοντας ο καθένας το δεξί του χέρι. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν από μια μαχαιριά. Είναι το μοναδικό αμυντικό τραύμα που φέρουν τα θύματα.

Ο 60χρονος καθηγητής δέχτηκε σχεδόν 30 μαχαιριές, στην καρδιά και στους πνεύμονες. Η σύζυγός του φέρει θλαστικό τραύμα καρωτίδας.

Πηγή : newsit.gr