Κερατσίνι: Στάση εργασίας στο γυμνάσιο με το κρούσμα σε μαθητή – Τι καταγγέλλουν οι καθηγητές

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές στο 4ο Γυμνάσιο στο Κερατσίνι όπου παιδί έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό.

Πρόκειται για το σχολείο όπου ο μαθητής αρχικά είχε ενημερωθεί ότι είναι αρνητικός, πήγε στο γυμνάσιο ήρθε σε επαφή άλλα παιδιά και καθηγητές, και τελικά έμαθε πως έχει κορονοϊό.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών, και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων, την ιχνηλάτηση των επαφών και τη διενέργεια τεστ σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, κάτι για το οποίο δεν έχει υπάρξει απόφαση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΛΜΕ

“Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 18/9 για τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, που δεν έλαβαν για μέρες κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού (και) στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος από τη Δευτέρα 14/9 και παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αριθμό 103/16-09-2020). Απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

Επιβεβαιώνεται και με αφορμή το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και με τα άλλα δυο περιστατικά που έχει αναδείξει η ΕΛΜΕ), ότι κάνουν τα ιατρικά πρωτόκολλα “λάστιχο”, αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού”.

www.newsit.gr