Ισχυρή έκρηξη στο Μπέρμινγχαμ! Εκκενώθηκε θέατρο

Ένα θέατρο στο κέντρο του Μπέρμινγχαμ, στην Αγγλία, εκκενώθηκε μετά από αναφορές για μια «ισχυρή έκρηξη». Δεκάδες αστυνομικοί απέκλεισαν το κέντρο της πόλης. Το σημείο που βρίσκεται το θέατρο είναι πολυσύχναστο. Τελικά όλα οφείλονταν σε «τεχνικό σφάλμα» και κάπως έτσι επήλθε η… λήξη συναγερμού.

Περιπολικά και διασώστες έφτασαν άμεσα στην οδό Broad Street, όπου βρίσκεται το Repertory Theatre, με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για «τεράστια έκρηξη».

Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο του θεάτρου, το οποίο επίσης εκκενώθηκε άμεσα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εξαρχής δεν υπήρχαν ενδείξεις για «άρωμα» τρομοκρατίας, ενώ επίσης δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς.

Ευτυχώς λήξη συναγερμού στο Μπέρμινγχαμ

Η επίσημη αντίδραση της αστυνομίας ανέφερε: «Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Repertory Theatre έχουν κλείσει εξαιτίας  μιας έκρηξης σε ένα σημείο του θεάτρου όπου η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό. Οι πρώτες ενδείξεις λένε πως η έκρηξη οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Υπάρχει ισχυρή παρουσίας της αστυνομίας και των ομάδων διασωστών. Σας παρακαλούμε μείνετε μακριά«.

Στην συνέχεια ακολούθησε νέα ενημέρωση μέσω Twitter, στην οποία η αστυνομία ανέφερε πως όντως, ένα «τεχνικό σφάλμα» προκάλεσε την έκρηξη, Η αστυνομία ευχαρίστησε άπαντες για την αντίδρασή τους κι ενημέρωσε πως οι δρόμοι άνοιξαν ξανά.

Πηγή : newsit.gr