Θεσσαλονίκη: Το νερό… νεράκι, τουλάχιστον έως το μεσημέρι

Χωρίς νερό για τέταρτη μέρα παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΥΑΘ προσπαθεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης και ελπίζει ότι μέχρι το μεσημέρι το νερό θα αρχίσει να… κυλά ξανά στις βρύσες!

Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ δίνουν μάχη για να ολοκληρώσουν τις εργασίες στον αγωγό όπου έχει σημειωθεί η βλάβη. Οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά. Και η ελπίδα (της επιχείρησης και κυρίως των πολιτών) είναι πως έως το μεσημέρι θα ξεκινήσει σταδιακά η υδροδότηση.

Ποιοι θα… πιούν πρώτο νερό

Η υδροδότηση θα ξεκινήσει από τις δυτικές περιοχές και σταδιακά θα δουν… νερό στις βρύσες τους και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα εξεταστεί με ποιον τρόπο θα γίνει η παροχή νερού στις περιοχές και εάν θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα των προηγούμενων δύο ημερών.

Νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά παραμένουν σήμερα, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης μετά τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί έως χθες Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Επίσης, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στην Πυλαία και το Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι χθες, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου. Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Λουκέτο κι… αλλού

Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι σήμερα ότι, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΠΠΑΩ και τα ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.

Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Παύλου Μελά και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου.

Ο Δήμος καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης δεν λειτούργησαν χθες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναγνωστήρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Πηγή : newsit.gr