Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV

Το νέο SUV θα έχει διαστάσεις παραπλήσιες με το RAV4 (D-SUV) και θα βασίζεται στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα e-TNGA. Την ίδια αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιούν και πέντε ακόμη νέα μοντέλα της Toyota (C-SUV, sedan, MPV κ.α.). Η e-TNGA επιτρέπει ποικιλομορφία σε μεταξόνιο, μήκος και μεγέθη μπαταριών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Το ηλεκτρικό SUV της Toyota θα παράγεται στην Ιαπωνία, σε εργοστάσιο με μηδενικό αποτύπωμα ρύπων. Θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο όμως εξελίχθηκε με γνώμονα την αγορά της Ευρώπης.

Η Toyota ισχυρίζεται πως η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τα υβριδικά μοντέλα την έχουν βοηθήσει να αυξήσει την αυτονομία και το χρόνο ζωής των μπαταριών. Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να φτάσει τις 5,5 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων μέχρι το 2025, προσφέροντας μια πλούσια γκάμα από αμιγώς ηλεκτρικά, υβριδικά, plug-in hybrid, και hydrogen fuel-cell μοντέλα. Σύμφωνα με το πλάνο, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα αφορούν το 70% των συνολικών πωλήσεων της Toyota, και τα μηδενικών ρύπων το 20%.

www.drive.gr