Η συμφωνία με τη Γαλλία για τους εξοπλισμούς και το οικονομικό «καλάθι» Μητσοτάκη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία για τη συμφωνία με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά, αλλά και για το «καλάθι» των οικονομικών εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη Γαλλία, όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr, κομβικής σημασίας θεωρείται η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορσική την Πέμπτη, καθώς, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών του Νότου, δεν αποκλείεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν για να κλείνουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, την οποία εν συνεχεία θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Μαζί θ’ αναφερθεί και στις παραμέτρους της ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την οικονομία, όσα θ’ ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης θα οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδας στις τελικές συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο. Μολαταύτα, βασικό μήνυμα είναι πως ο κορονοϊός και η ύφεση και αβεβαιότητα που έφερε στην οικονομία δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν το πλάνο της κυβέρνησης. Τουναντίον, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου φαίνεται να επικρατεί η άποψη πως για τη γρήγορη ανάταξη της οικονομίας χρειάζονται άμεσα και γενναία μέτρα σε δύο άξονες: στη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και στα μόνιμα μέτρα που μεταφράζονται σε ελαφρύνσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές – πάντοτε, βέβαια, λελογισμένα και εντός του γενικού δημοσιονομικού πλαισίου που διαμορφώνουν οι έκτακτες συνθήκες.

www.newsit.gr