Η Μέρκελ θέλει να πουλήσει όπλα στην Ανγκόλα

«Είναι προς το συμφέρον μας η Αφρική να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της», εξήγησε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Λορέντσου, ο οποίος ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο η Γερμανία να επενδύσει στο πολεμικό ναυτικό της χώρας του.

Ο Λορέντσου επέμεινε ότι η φύλαξη των ακτών είναι πιεστική ανάγκη στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας, την οποία λυμαίνονται πειρατές και τρομοκράτες.

Η Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε κάνει μια παρόμοια τοποθέτηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Ανγκόλα το 2011. Είχε αναφερθεί τότε στην πιθανότητα η Γερμανία να προμηθεύσει στη χώρα πολλά περιπολικά σκάφη για την ακτοφυλακή της, κάτι που είχαν καταδικάσει πολιτικοί της γερμανικής αντιπολίτευσης.

«Η ΕΕ και η Αφρική θέλουν μια εταιρική σχέση μεταξύ ίσων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τι είναι σημαντικό για τα κράτη της Αφρικής», σημείωσε η Μέρκελ. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να επενδύσει σε αυτή την εταιρική σχέση», πρόσθεσε.

Παρότι η Ανγκόλα κατατάσσεται δεύτερη σε όλη την Αφρική στην παραγωγή πετρελαίου, πίσω μόνο από τη Νιγηρία, συνεχίζει να είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή : newsit.gr