Η επιστροφή της Lancia Delta S4 Stradale

Το μοντέλο διατηρεί τη σιλουέτα δύο όγκων και τις αναλογίες του προκατόχου του, με πιο έντονες πτυγχώσεις στο αμάξωμα, τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και σύγχρονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα λεπτά φώτα LED που ενώνονται με τη γρίλια, το σπλίτερ σε μαύρη απόχρωση, οι πλευρικές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και τα νεύρα στο καπό.

Στο προφίλ κυριαρχούν τα φουσκωμένα φτερά με ενσωματωμένους αεραγωγούς εμπρός, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ, οι κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες και το χαρακτηριστικό c-pillar με έντονη κλίση που καλύπτει μέρος των πλευρικών παραθύρων και αγκαλιάζει την οροφή.

Πίσω, η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή, με ένα γυάλινο πάνελ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ουράς. Η μαύρη απόχρωση κάνει αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος και περικλύει το παρμπρίζ, τα φώτα, τις γρίλιες και την επιγραφή Delta στο κέντρο. Πιο χαμηλά ο προφυλακτήρας αφήνει ακάλυπτο μέρος των πίσω ελαστικών και φιλοξενεί περίτεχνες εσοχές και διαχύτη με δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ο σχεδιαστής δεν έδωσε στη δημοσιότητα renderings από το εσωτερικό, όμως από το πίσω παρμπρίζ μπορούμε να διακρίνουμε τον κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα αλλά και το ρολ κέιτζ μέσα στη διθέσια καμπίνα. Αντίστοιχα, δεν έχουμε στοιχεία για τα υποθετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Αν σας άρεσε η Lancia του Sebastiano Ciarcià, μπορείτε να ακολουθήσετε τα προφίλ του στο Behance και το Instagram. Μπορεί το συγκεκριμένο project να παραμείνει “κλειδωμένο” στον ψηφιακό κόσμο, όμως μια επιστροφή της Lancia Delta δεν είναι εντελώς απίθανο σενάριο, ιδιαιτέρως μετά από τη συγχώνευση FCA και PSA στον υπερ-όμιλο Stellantis (αν και πιο πιθανό θα ήταν να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της ιταλικής φίρμας).

www.drive.gr