Η αρχαία Ελλάδα περνά… στην ηλεκτρονική εποχή! On line εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα (19.07.2018) την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία αφορά την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους για την επίσκεψή στην ηλεκτρονική διεύθυνση etickets.tap.gr.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να αγοράζουν τα εισιτήρια τους διαδικτυακά ή από τα επίσημα σημεία πώλησης (εκδοτήρια) ή, σε περίπτωση ομάδων επισκεπτών, μέσω αδειοδοτημένων ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων.

Πώς θα αγοράσετε το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση etickets.tap.gr, θα σας εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα, στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε την κατηγορία «επισκέπτες».

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε την περιοχή, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος ή το μουσείο που επιθυμείτε να επισκεφθείτε.

Επόμενο βήμα είναι επιλέξετε τον αρχαιολογικό χώρο ή το μουσείο που επιθυμείτε να επισκεφθείτε.

Αμέσως θα σας εμφανίσει λίγα στοιχεία για τον αρχαιολογικό χώρο που επιλέξατε. Κάτω αριστερά, θα πρέπει να επιλέξετε την ημερομηνία της επίσκεψής σας και την επιθυμητή ζώνη ώρας.

Στη συνέχεια θα σας εμφανίσει το κόστος των εισιτηρίων και σε αυτό το βήμα θα πρέπει να επιλέξετε και πόσα εισιτήρια θέλετε να αγοράσετε.

Πηγή : newsit.gr