ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Τζο Μπάιντεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Μάλιστα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ – όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων – αναμένεται να ανακοινώνει επίσημα τον μελλοντικό διορισμό του Μπλίνκεν αύριο, Τρίτη (24/11).

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας, και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το σχετικό δημοσίευμα. Συνεργάτης του Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Μπλίνκεν είναι όντως ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού ορκιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

 Οι επικρατέστεροι ΥΠΟΙΚ

Σίγουρος πως τον εκλεκτό του για το υπουργείο Οικονομικών θα τον δεχτούν εύκολα όλες οι… πτέρυγες των Δημοκρατικών, δηλώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα γίνει «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας την επόμενη εβδομάδα, πριν είτε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, την επόμενη Πέμπτη. «Θα δείτε ότι είναι κάποιος, για τον οποίο νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτός από όλες τις τάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος…, τις προοδευτικές και τις μετριοπαθείς», είπε.

www.newsit.gr