Ενωμένοι” μπροστά στις φονικές πυρκαγιές ψήφισαν τα μέτρα για τους πληγέντες – Γύρισε την πλάτη το ΚΚΕ!

Οι δύο τροπολογίες και μία τρίτη, για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”.

Κατά την ψηφοφορία που προηγήθηκε τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

Η τροπολογία για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε “παρών”.

Η τροπολογία με τις “επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας”, ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε “παρών” και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε “όχι”.

ΚΚΕ: Γιατί δεν ψηφίσαμε

“Στάχτη στα μάτια του κόσμου” χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τις υπουργικές τροπολογίες για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “άνθρακες ο θησαυρός”.

Ωστόσο, η επιλογή του ΚΚΕ να μην στηρίξει εμπράκτως με την ψήφο του την κατεδάφιση αυθαιρέτων, αλλά πολύ περισσότερο τα μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών, προκαλεί έκπληξη και αναμένεται να συζητηθεί.

Εξάλλου, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. “Παρών” δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. “Όχι” είπαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή : newsit.gr