Εντυπωσιακές εικόνες στις Άλπεις της Βόρειας Αμερικής

Μαγευτικά ορεινά τοπία, αλπικά λιβάδια, καταρράκτες και καταπράσινα δάση προσφέρει στον επισκέπτη το Εθνικό Πάρκο North Cascades στη Βόρεια Αμερική.

Βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και ιδρύθηκε το 1968 σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η περιοχή. Έχει χαρακτηριστεί και ως οι Άλπεις της Βόρειας Αμερικής και οφείλει το όνομά του στους αμέτρητους καταρράκτες που βρίσκονται στα εδάφη του.

Αποτελείται από δύο τμήματα, το βόρειο εκτείνεται στα καναδικά σύνορα και το νότιο έως τη λίμνη Chelan. Φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών και αποτελεί μεταξύ άλλων κατοικία ελαφιών, αρκούδων και λύκων.

Στο πάρκο βρίσκονται και οι λίμνες Ross και Diablo στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βαρκάδα ή πεζοπορία γύρω από αυτές.

Η λίμνη Ross εκτείνεται βόρεια για 23 μίλια, στα καναδικά σύνορα και σχηματίστηκε από το φράγμα Ross, ένα φιλόδοξο υδροηλεκτρικό έργο του 1937, που σχεδιάστηκε για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή του Σιάτλ.

Λίγο κάτω από τη λίμνη Ross, η Diablo είναι μια γαλαζοπράσινη λίμνη που πλαισιώνεται από κορυφές που καλύπτονται από παγετώνες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

cascadesmap

Εθνικό πάρκο North Cascades / Βόρεια Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1, 23 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Ουάσιγκτον είναι 13 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 14 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από τη Ουάσιγκτον φτάνετε στο Εθνικό Πάρκο οδικώς σε 3 ώρες και 5 λεπτά.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADESΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ NORTH CASCADES

Πηγή : newsbeast.gr