«Εντολή» Μαξίμου: Ασχοληθείτε μόνο με τη συμφωνία των Πρεσπών

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη εναντίον της ΝΔ μέσα στο κοινοβούλιο κατά την διάρκεια της συζήτησης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλύπτοντας την διγλωσσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  καθώς και την ανακολουθία των θέσεων της σε αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά στο ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η μάχη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κοινωνία προκειμένου να αποδείξει την ταύτιση της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση θεωρούν ότι το αφήγημα αυτό, τη συγκεκριμένη στιγμή, μπορεί να βρει μεγαλύτερη απήχηση στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρος που βλέπουν με επιφυλακτικότητα την στροφή προς τα δεξιά που έχει κάνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαιναν ότι είναι τουλάχιστον πρωτοφανές η Φώφη Γεννηματά να μιλά για ψήφο κατά συνείδηση για την συμφωνία των Πρεσπών και την ίδια στιγμή να διαγράφει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος υπακούοντας στην απόφαση του κόμματος του δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ.

Ακόμα, επισημαίνουν ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πραγματική περιδίνησηκαθώς η πρόεδρος διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ζητώντας του μάλιστα μέσω της Εύας Καϊλή να παραδώσει την έδρα του και από την άλλη δεν γνωστοποιεί στην Βουλή την διαγραφή του βουλευτή προκειμένου να μην μειωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και άρα η εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η Φώφη Γεννηματά θα στείλει την επιστολή διαγραφής του στελέχους της ΔΗΜΑΡ στον Νίκο Βούτση μόλις ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ακόμα ότι ο Γιώργος Αμυράς βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΝΔ προκειμένου να δημιουργήσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια του Σταύρου Θεοδωράκη. «Φαντάζομαι γνωρίζετε ότι ο Γιώργος Αμυράς εδώ και καιρό βρίσκεται σε συνεννόηση και σε συζήτηση με τη ΝΔ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ούτως ή άλλως, το έχει πει καθαρότατα και ο ίδιος».

Η κυβέρνηση πάντως έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους καθώς δεν θέλει να εμπλακεί με τα όσα συμβαίνουν στα μικρότερα κόμματα προκειμένου να μη δοθεί η εντύπωση της συναλλαγής για τις ψήφους που θα πάρει στο θέμα των Πρεσπών.

Η εντολή που έχει δοθεί κεντρικά είναι όλο το διάστημα που θα κρατήσει η συζήτηση στην Βουλή, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να επικεντρωθούν μόνο σε αυτή την μάχη και να αφήσουν τις εξελίξεις στα άλλα κόμματα να κυλήσουν μόνες τους.

Πηγή : newsit.gr