Ειρήνη Λαγούδη: Απίστευτο! Η αυτοψία δεν έχει παραδοθεί γιατί δεν… ζητήθηκε!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται μήνας από την ημέρα που η Ειρήνη Λαγούδη έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της παραμένουν αναπάντητα. Και μάλιστα όσο περνούν οι μέρες, κάθε άλλο παρά δείχνει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Σήμερα έγινε η δεύτερη αυτοψία στο μισοκαμένο αυτοκίνητο, ωστόσο οι νέες εξελίξεις προκαλούν αμέτρητα ερωτήματα. Αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την πρώτη αυτοψία που έγινε στο σημείο αμέσως μόλις βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αυτοψία που διενήργησε η Πυροσβεστική στο χρυσαφί αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η Ειρήνη Λαγούδη, δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην αστυνομία, εδώ και 25 ολόκληρες μέρες! Ο λόγος; Απίστευτος κι όμως… αληθινός: Διότι δεν έχει ακόμη ζητηθεί επισήμως!

Η πρώτη -εκείνη- αυτοψία, έγινε με πρωτοβουλία των πυροσβεστών. Κι αυτό διότι ήταν οι πρώτοι που βρήκαν νεκρή την άτυχη Ειρήνη Λαγούδη. Μάλιστα, όπως τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς: «Όταν έχουμε φωτιά, ο πρώτος που κάνει αυτοψία, είναι η Πυροσβεστική Αρχή. Άμεσα, για να μη χαθούν ίχνη και στοιχεία από τον περιβάλλοντα χώρο του συμβάντος. Πρέπει να κάνει έκθεση, δεν είναι τροχαίο ατύχημα. Είναι μία πυρκαγιά«.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Τι «έδειξε» η δεύτερη αυτοψία στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκε η Ειρήνη Λαγούδη

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης, 31.01.2018, ολοκληρώθηκε στο υπόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Αγρινίου, η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη (σ.σ. συμπληρωματική αυτοψία) των εμπειρογνωμόνων, στο αυτοκίνητο της 44χρονης.

Οι ειδικοί -που έχει ορίσει η οικογένεια της αδικοχαμένης Ειρήνης- ελπίζουν με τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσαν, να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην 44χρονη μητέρα. Σε αυτή τη νέα αυτοψία που έγινε στο Αγρίνιο, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του δικηγορικού γραφείου του Βασίλη Ταουξή και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη.

Όλες οι έρευνες στο ΙΧ της Ειρήνης Λαγούδη, έγιναν παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου…

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

Δείτε βίντεο από την αυτοψία και ακούστε δηλώσεις του Αγρινιώτη δικηγόρου της οικογένειας, Κώστα Ζώη.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται μήνας από την ημέρα που η Ειρήνη Λαγούδη έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της παραμένουν αναπάντητα.

Η «συμπεριφορά» της φωτιάς στο χρυσαφί Ford Ka

Μείζονος σημασίας σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και επιστήμονες, είναι το θέμα της “συμπεριφοράς” της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναλυθεί με απόλυτο τρόπο από πού ξεκίνησε η φωτιά, τι έκαψε, πόση ώρα έκαιγε, πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιήθηκε και πού αυτή έπεσε. Ακόμη, εάν το καύσιμο που βρέθηκε σε καθίσματα κλπ είναι ίδιο με αυτό στο μπιτόνι, που βρέθηκε το πώμα από το μπιτόνι, τι θερμοκρασία αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τη στιγμή που δεν έσπασαν ή ράγισαν τα τζάμια, που βρίσκονταν ο αναπτήρας που χρησιμοποιήθηκε, που οφείλεται η διακοπή στο ρολόι του αυτοκινήτου, που σταμάτησε η φωτιά κλπ.

«Παρεμποδίζονται μάρτυρες» λέει ο δικηγόρος

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχουν προκαλέσει στην τοπική αστυνομία οι δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη. Ο οποίος έκανε λόγο για μάρτυρες που φέρεται να “παρεμποδίζονται” να καταθέσουν επίσημα τα όσα υποστηρίζουν σχετικά με την 44χρονη, την υπόθεση της εξαφάνισης της και τις συνθήκες του θανάτου της.

Ως μαρτυρίες από την πλευρά των νομικών συμβούλων τις οικογένειας, κρίνονται αρκετά σημαντικές. Αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιους υπάρχει αυτή η “παρεμπόδιση”.

“Όλες οι μαρτυρίες θα εξεταστούν εξονυχιστικά”, απαντούν χαρακτηριστικά από την Ασφάλεια του Αγρινίου. Συμπληρώνουν ακόμη πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση “αποθάρρυνσης” μαρτύρων ώστε να καταθέσουν όσα ξέρουν ή έχουν δει.

Σκοπός της αστυνομικής έρευνας είναι να αποκλειστεί με απόλυτο τρόπο η εγκληματική ενέργεια. Και γι’αυτό υπάρχει αρκετός χρόνος , μέχρι να κλείσει η υπόθεση. Οι τοξικολογικές – ιστολογικές εξετάσεις θα κάνουν ακόμη μερικές εβδομάδες να ολοκληρωθούν. Παράλληλα, διάφορα στοιχεία έχουν αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στη Αθήνα και εξετάζονται από ειδικούς. Δεν αποκλείουν κάποιοι ο φάκελος της προανάκρισης να “κλείσει” σε δυο ή και τρεις μήνες!

Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στην πραγματογνωμοσύνη του επιπυραγού και του χημικού μηχανικού που έχουν οριστεί και που καλούνται να λάβουν υπόψιν τους και τα στοιχεία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, εφόσον βέβαια έχει να δώσει κάτι καινούργιο…

Πηγή : newsit.gr