Δεν μιλάμε μακεδονικά οπότε δεν τους δώσαμε μακεδονική γλώσσα λέει ο Νίκος Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είπε, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου: “Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι”, για να συνεχίσει, λέγοντας ότι “έχουν την γλώσσα τους (σ.σ. οι Σκοπιανοί), το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί…”.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ακόμη ότι, όταν και όποτε έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα περάσει:

“Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή”.

“Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα… Η Ελλάδα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει. Παίρνει αποσαφήνιση ότι η ΠΓΔΜ θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα” τόνισε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή : newsit.gr