Γρίπη: Νεκρό μωράκι 20μηνών! Ο παιδίατρος… τους είχε καθησυχάσει

Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από την Κύπρο, όπου βρέφος 20μηνών έχασε την ζωή του από την γρίπη,σκορπώντας την θλίψη.

Μάλιστα, το μωράκι το είχε δει παιδίατρος κάνοντάς του ένα συγκεκριμένο τεστ, και καθησυχάζοντας τους γονείς πως… δεν υπάρχει λόγος να νοσηλευθεί!

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που εξέτασε το άψυχο κορμάκι του, και ο οποίος δήλωσε στο newsit.gr πως “υπήρχαν πιθανότητες να ζήσει, εάν είχε πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, ο θάνατος του άτυχου αγοριού προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία που προκλήθηκαν από τον ιό της γρίπης Α. «Το παιδάκι είχε ένα ιστορικό μερικών ημερών, τις οποίες παρουσίαζε τη συμπτωματολογία της γρίπης και τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσίασε επιδείνωση της κλινικής του εικόνας. Δυστυχώς, δεν παραπέμφθηκε αμέσως σε νοσοκομείο και όταν αποφασίστηκε η εισαγωγή του σε νοσοκομείο ήταν ήδη σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε γίνει και ένα ταχύρυθμο τεστ για την εξακρίβωση της παρουσίας της γρίπης Α, το οποίο ήταν αρνητικό. Όταν έγινε το κανονικό τεστ αποδείχτηκε ότι το παιδάκι ήταν μολυσμένο με τη γρίπη Α».

«Ο παιδίατρος τους έστειλε σπίτι»

Ο ιατροδικαστής παράλληλα κάνει έκκληση προς τους γονείς, μόλις δουν τα συμπτώματα της γρίπης στο παιδί τους, να το πάνε αμέσως στο νοσοκομείο και να μην εμπιστευτούν τα απλά τεστ των παιδιάτρων.

«Το παιδί είχε, για τρεις μέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, σοβαρά συμπτώματα γρίπης. Ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε του είχε κάνει ένα ταχύρυθμο τεστ για τη γρίπη Α, το οποίο καθησύχασε τους γονείς του. Όταν αυτοί το μετέφεραν στο νοσοκομείο ήταν αργά. Οι γιατροί διέγνωσαν σηπτική καταπληξία και εισήγαγαν το παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάριου Νοσοκομείου, όπου και τελικά «άφησε» την τελευταία
του πνοή.

Πηγή : newsit.gr