Βενιζέλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας – «Βλέπουν» συμφωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά στο Μαξίμου

Άλλο ένα βήμα έκανε χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός προκειμένου να συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις επιλογές Σαμαρά. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να δεσμευθεί ότι στην προεδρική εκλογή του 2020 θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνέχεια υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη συμφωνήσει με το ΚΙΝΑΛ σε άλλο πρόσωπο το οποίο προέρχεται από το κόμμα της Φώφης Γεννηματά εννοώντας, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τουλάχιστον τρείς φορές απάντηση από τον αρχηγό της ΝΔ στο αν η ΝΔ θα ψηφίσει τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο τέλος τον προκάλεσε λέγοντας «σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη». Ο πρωθυπουργός άλλες τόσες φορές αναφέρθηκε και στην συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΝΔ γι’ αυτό το θέμα.

Με την τακτική αυτή ο πρόεδρος της κυβέρνησης θέλησε αφ’ ενός να εκθέσει πολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσηςβάζοντάς τον στην πραγματικότητα απέναντι στο καραμανλικόστρατόπεδο, καθώς -όπως είναι γνωστό- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και αφ’ ετέρου να δείξει στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της ΝΔ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζεται με «ό,τι πιο ακραίο υπάρχει στην ΝΔ».

Προκειμένου μάλιστα να δείξει την εμπλοκή Σαμαρά σε όλα τα θέματα ανέφερε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με το  ΚΙΝΑΛ για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, στέλεχος του κόμματος της Φώφης Γεννηματά «νυν ή σε αποστρατεία». Στελέχη της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι με αυτή την αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ακόμα και σήμερα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά και τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός πολύ θα ήθελε να δει στο Προεδρικό.

«Σε ό,τι μας αφορά, με τους θεσμούς δεν θα παίξουμε» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτοί που σχεδίαζαν παρενθέσεις ήταν αυτοί που έκαναν πολιτική καριέρα με τα εθνικά μας θέματα, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην κοινωνική λεηλασία της βαθιάς λιτότητας, που τα έδωσαν όλαδεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα και όταν είδαν ότι χάνουν τις επερχόμενες εκλογές, έφτιαξαν στο μυαλό τους σχέδια παρενθέσεων και περίμεναν να πέσει ξανά η εξουσία σαν ώριμο φρούτο» είπε αναφερόμενος με έμμεσο τρόπο στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν μάλιστα ότι έχει υπάρξει ήδη συνάντηση ανάμεσα στην πλευρά της Φώφης Γεννηματά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να συνδέσει τα δυο κόμματα, δείχνοντας ότι γνωρίζει γι’ αυτές τις επαφές λέγοντας: «σε ό,τι αφορά στον κ. Μητσοτάκη και στο ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα -γιατί τους ακολουθείτε πιστά, στενά σε όλες τις θέσεις και τις απόψεις- να σας πω πώς όσα σχέδια κι αν απεργάζεστε σήμερα, όσα κι αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, όσες θέσεις κι αν έχετε ήδη μοιράσει μεταξύ σας προκαταβολικά, ακόμα και αυτή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, να ξέρετε το εξής: Κρατήστε τις ορέξεις σας, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, με 90 βουλευτές που θα αθροίζετε μαζί στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βγάλετε».

Πηγή : newsit.gr