Βάσεις 2018: Κόπιασαν και διέπρεψαν! Οι συγκινητικές ιστορίες της επιτυχίας

Η τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου ήταν η ημέρα της… αλήθειας για τους υποψηφίους των Πανελληνίων και τις οικογένειές τους καθώς ανακοινώθηκαν στο site του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Για πρώτη φορά οι βάσεις 2018 δεν αναρτώνται στα σχολεία με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών και μαθητριών.

Κι αυτό λόγω προσωπικών δεδομένων, αλλά με τον κωδικό υποψηφίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.grπληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι βάσεις 2018 ήρθαν φέρνοντας… τα πάνω – κάτω σε πολλές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα, με τις ανόδους να είναι εντυπωσιακές και τις πτώσεις… εξίσου.

Οι εισακτέοι θα εγγραφούν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το σύστημα υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής, το οποίο δεν απαιτεί δικαιολογητικά  ή μετάβαση στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Ο κύριος Δημήτρης, ετών 84, φοιτητής και μέλος του… Facebook!

Οι βάσεις 2018 ανακοινώθηκαν και ο κύριος Δημήτρης Μουδατσάκης, που είχε συγκινήσει τη χώρα με την θέληση της ψυχής του, τα κατάφερε!

Ο 84χρονος Κρητικός, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία. Από σήμερα, είναι μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο!

Όσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Τελικά τα κατάφερε και πλέει σε πελάγη ευτυχίας!

Βάσεις 2018: Ο μαθητής – φαινόμενο από τη Ρόδο

Ο λόγος για τον μαθητή Σωτήρη Σοκορέλο από τη Ρόδο, ο οποίος μπήκε 1ος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.641 μονάδες! Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του νησιού, ο Σωτήρης είναι γιός της Ζωής και του Μιχάλη Σοκορέλου, ο οποίος είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής της Ρόδου.

βάσεις 2018
Σωτήρης Σοκορέλος

Το… διαμάντι απ’ την Κοζάνη

Με 19.200 συνολικά μόρια είναι η… πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη Δυτική Μακεδονία: Ο λόγος για τη Διαμαντώ Μυλοπούλου, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, η οποία, πλέον, είναι και επίσημα φοιτήτρια στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύπτει, η συγκεκριμένη σχολή ήταν και ο μεγάλος της στόχος.

“Ο δύσκολος αγώνας μου δικαιώθηκε. Παρά τις αντιξοότητες πέτυχα τον στόχο μου και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!” ανέφερε η ίδια, μιλώντας στο Kozanimedia και με αξιοπρόσεκτη ωριμότητα κατέληξε:

“Εύχομαι η επιτυχία μου να μην περιοριστεί μόνο στο αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά να επεκταθεί και στην ατέρμονη αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι όσοι αγωνίσθηκαν ασχέτως αν κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους”!

Διαμαντώ Μυλοπούλου

Φοιτήτρια 38 Μαΐων!

Βάσεις 2018
Αλεξάνδρα Τζάτσου

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε για την 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου, επίσης από την Κοζάνη. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα που εισάγεται 2η στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αποκάλυψε ότι έμαθε τα ευχάριστα σχολώντας από τη δουλειά της…

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήθελε πολύ να μπει στην Ιατρική σχολή: “Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά”.

Πηγή : newsit.gr