Αυτή η πινακίδα κυκλοφορίας πουλήθηκε για €143.524!

Η εικονιζόμενη πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας 010 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1902, δημοπρατήθηκε στη Μ.Βρετανία έναντι £128.800 (€143.524)! Ο εν λόγω αριθμός υποδηλώνει πως αυτή ήταν η 10η πινακίδα που εκδόθηκε στο Birmingham, με τα τρία ψηφία, τη συμμετρία και το πολυπόθητο δεκάρι να αυξάνουν τη συλλεκτικότητά της.

Πρώτος ιδιοκτήτης της πινακίδας ήταν ο προπάππους του ανθρώπου που την πούλησε. Λεγόταν Charles Thompson και όπως φαίνεται ήταν ο 10ος στην ουρά όταν ξεκίνησε η διάθεση πινακίδων στο Birmingham από την αρμόδια υπηρεσία. Όταν ο Charles Thompson έχασε τη ζωή του σε τροχαίο α το 1955, ο γιος του Bary κληρονόμησε το όχημα που είχε στο γκαράζ μαζί με τη συλλεκτική πιακίδα. Ο Bary Thompson κράτησε την πινακίδα για 62 ολόκληρα χρόνια τοποθετώντας την σε όλα τα αυτοκίητα που οδηγούσε (διάφορα μοντέλα των Austin, Mini, Vauxhall, Ford, Peugeot και Jaguar). Όταν απεβίωσε το 2017, σειρά στη διαδοχή είχε ο γιος του ο οποίος φέτος αποφάσισε να την πουλήσει μετά μετά από 118 χρόνια στην κατοχή της οικογένειας.

Ο αγοραστής της πινακίδας επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως είναι σίγουρο πως αν επιλέξει να κυκλοφορεί με το 010 στο αυτοκίνητό του θα κινήσει το ενδιαφέρον των περαστικών.

wwwdrive.gr